Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Κεντρική διαχείριση και αναδιάρθρωση στο επίκεντρο

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 19:01 Γράφτηκε από τον
Ολοένα και πλησιάσει το ενδεχόμενο να επανέλθουμε σε κεντρική διαχείριση και αναδιάρθρωση ενόψει της επόμενης σεζόν. Ολοένα και πλησιάσει το ενδεχόμενο να επανέλθουμε σε κεντρική διαχείριση και αναδιάρθρωση ενόψει της επόμενης σεζόν.

H κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος ώστε να διεξαχθεί με 16 ομάδες, θα είναι δύο από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Super League 1, ενόψει την επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε αποχωρήσει από την κεντρική διαχείριση και ο μοναδικός που ακολούθησε το δρόμο της μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων του μέσω διαδικτύου, αλλά και άλλες ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο Αστέρας και ο Παναιτωλικός στηρίζουν την επιστροφή στην κεντρική διαχείριση.

Παράλληλα, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός και Ατρόμητος μιλούν και για αύξηση των ομάδων στη Super League 1 σε 16 από 14, που θα γίνει με την άνοδο των δύο πρώτων από τη Super League 2 και την παραμονή όλων των ομάδων που αγωνίζονται στη φετινή Super League 1.

To πρώτο και ίσως βασικότερο εμπόδιο στα σχέδια αυτά είναι το συνδρομητικό κανάλι που είχε την κεντρική διαχείριση και συνεχίζει να έχει τα δικαιώματα των περισσότερων ομάδων της κατηγορίας.

Πριν απαντηθεί το ερώτημα αν μπορεί η τηλεόραση να υποστηρίξει την κεντρική διαχείριση χωρίς δραματική πτώση των συμβολαίων, το συνδρομητικό κανάλι τοποθετήθηκε στην φημολογούμενη αναδιάρθρωση λέγοντας: «Τη στιγμή που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί το τηλεοπτικό μέλλον αρκετών από τις 14 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και για τη νέα σεζόν, σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι τελείως άστοχες και χωρίς καμία ρεαλιστική βάση οποιεσδήποτε προτάσεις, σκέψεις και σενάρια που αναφέρονται σε αύξηση των ομάδων σε 16» και τασσόμενο υπέρ της μείωσης του αριθμού των ομάδων σε 12.

Υπάρχουν, όμως κι άλλα ανοιχτά ζητήματα: Θα δεχτούν οι υπόλοιπες ομάδες και ειδικότερα οι μεγάλες, την επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων;

Θα δεχτούν οι «μικρομεσαίες» ομάδες την αναδιάρθρωση; Ήδη Βόλος και Αστέρας τοποθετούνται αρνητικά.

Και τέλος, με δεδομένο ότι λόγω του πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών που έχει επιφέρει στο ποδόσφαιρο, η επόμενη χρονιά θα έχει μικρότερη διάρκεια και θα πρέπει μα ολοκληρωθεί νωρίς λόγω του EURO, δεν καθίσταται ανεδαφική η αύξηση του αριθμού των ομάδων ακόμα κι αν το επόμενο πρωτάθλημα διεξαχθεί πλέι οφ / πλέι άουτ;

Πηγή: ΕΡΑ Σπορ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)