Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Οριστική απαγόρευση μεταγραφών στον Άρη!

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 16:21 Γράφτηκε από τον

Απόφαση-«βόμβα» για τον Άρη από τη FIFA.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στην ΕΠΟ έγγραφο από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου που καθιστά “τελική και δεσμευτική” την απαγόρευση μεταγραφών για την ΠΑΕ, αφού παρήλθε η προθεσμία των 10 ημερών χωρίς να γίνει καμία κίνηση από τους κιτρινόμαυρους!

Η “καμπάνα” της FIFA αφορά σε 4 διαφορετικές υποθέσεις, με το αρχικό ποσό της οφειλής να φτάνει τις 800.000 ευρώ, αλλά με τους τόκους να “τρέχουν” από το 2012, ο Άρης θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ! Κι αν δεν το κάνει άμεσα, δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών για την τρέχουσα περίοδο. 

Οι οφειλές αφορούν σε τρεις παίκτες και έναν μάνατζερ. Ο λόγος για τους Κρίστιαν Πορτίγιο, Ντιόγκο Σιστόν και Χαβιερ Ούμπιδες, καθώς και τον μάνατζερ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού του Ατρομήτου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το θέμα δεν “έσκασε” τώρα για την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, αλλά είναι γνωστό εδώ και μήνες.

Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου υπήρξαν οχλήσεις από την παγκόσμια ομοσπονδία για τις παλιές “πληγές” της ομάδας, ενώ ακολούθησαν και νέες τον Νοέμβριο, αλλά προφανώς θεωρώντας ότι αφορούν την παλιά ΠΑΕ, τις αγνόησαν στον Άρη για να φτάσουμε τελικά στην απαγόρευση μεταγραφών.

Η απόφαση της FIFA κάνει λόγο για απαγόρευση μεταγραφών και στον Ασπρόπυργο, ομάδα που συμμετέχει στη Football League.

Βεβαίως η εν λόγω απόφαση ανοίγει τον “Ασκό του Αιόλου” και για όλες τις ομάδες που στο παρελθόν διαλύθηκαν και στη συνέχεια επανήλθαν στο προσκήνιο με νέο ΑΦΜ, αφού κατά την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου και ο σημερινός σύλλογος αποτελεί συνέχεια της παλιάς εταιρείας.

Όπως, λοιπόν, αντιλαμβάνεται κανείς, η μεταγραφή του Φιορίν Ντουρμισάι από τον Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από... μετέωρη, καθώς για να καταστεί ενεργή θα πρέπει ο Άρης ρυθμίσει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μία ιδιαίτερα μεγάλη οφειλή για τα οικονομικά του συλλόγου.

Ως εκ τούτου, ήταν ορθή η κίνηση των κιτρινόμαυρων να αποκλείσουν την τελευταία στιγμή τον διεθνή Έλληνα επιθετικό από το παιχνίδι με τη Λάρισα. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευαν με “βαριές” ποινές, αν προχωρούσαν σε καταγγελία οι βυσσινί.

Η πλευρά των Θεσσαλονικέων, πάντως, θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να ανατρέψει τη συγκεκριμένη απόφαση, με τον Θόδωρο Καρυπίδη να βάζει δικηγόρο που θα επιληφθεί της υπόθεσης.

filathlos.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ