Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει και φέτος στο σχολείο

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 12:25

Το Παιδικό Μουσείο Exploration είναι ένα κινητό παιδικό μουσείο που ταξιδεύει παντού με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές του! Ένας από τους πιο αγαπημένους μας προορισμούς είναι φυσικά το σχολείο!

Το Exploration δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου μέσα στο δικό τους χώρο: το σχολείο. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σχεδιάζονται από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό. Προσεγγίζουμε ποικίλα θέματα της καθημερινής ζωής και του πολιτισμού, και πάντα με αφορμή τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου, τα παιδιά επεξεργάζονται αντικείμενα, πειραματίζονται, συνεργάζονται, εξερευνούν, ανακαλύπτουν τον κόσμο!

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, το Exploration ξεκινά τα σχολικά του ταξίδια με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού:

Μες το μουσείο (Δ', Ε' και Στ' Δημοτικού)
Τα παιδιά ανακαλύπτουν την έννοια “μουσείο” εξερευνώντας καθημερινά αντικείμενα, αντίγραφα και αυθεντικά τεκμήρια του πολιτισμού. Αναλαμβάνοντας το ρόλο του μουσειολόγου, του συντηρητή, του ξεναγού, αλλά και του επισκέπτη, φτιάχνουν το δικό τους μουσείο!

Βιβλίο: τα φύλλα που μιλάνε (Δ', Ε' και Στ' Δημοτικού)
Τι είναι, τελικά, το βιβλίο; Με οδηγό την Ιστορία, τα παιδιά λύνουν γρίφους, αποκρυπτογραφούν παλιά μυστικά και με αφορμή πρόσωπα και γεγονότα ανακαλύπτουν το βιβλίο ως ένα αντικείμενο αντιπροσωπευτικό του πολιτισμού μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου: www.exploration.gr. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο +30 6948 822 622 για να οργανώσουμε από κοινού μία ασφαλή και ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο σχολείο σας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα