Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

11ο Open Coffee Heraklion – Αποτίμηση του Event

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 11:59

Το 11ο Open Coffee Heraklion, το τελευταίο της φετινής χρονιάς και αυτό με το οποίο αποχαιρετάμε τη δεκαετία, έκλεισε με δυνατό χειροκρότημα και πολλή αισιοδοξία! Για ακόμα ένα Σάββατο όλοι όσοι βρέθηκαν μαζί μας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και συμμετείχαν με ερωτήσεις και σχόλια στις τοποθετήσεις των ομιλητών.

Κάθε Open Coffee Heraklion, φυσικά, ξεκινάει με καφέ και κουβέντα και μαζί μας για άλλη μια φορά είχαμε την CoffeeCloud (coffeecloud.gr) με τον αγαπημένο καφέ Illy. Μετά από το ζεστό welcome από την ομάδα του Bizrupt, ο Θάνος από την “Social Hackers Academy” (socialhackersacademy.org) μας μίλησε για την ομαλή ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για ίσες ευκαιρίες και ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ανέργους, μετανάστες και πρόσφυγες που πλέον διεξάγονται και στην πόλη μας!

Ακολούθησαν οι τρεις ομιλητές μας:

● Ο Σάκης Τριανταφυλλάκης, ESG (Entrepreneur Selection & Growth) Manager | Endeavor Greece (endeavor.org.gr) μας μίλησε για την παγκόσμια δράση του Endeavor και φυσικά την παρουσία του στην Ελλάδα καθώς και για την προοπτική που υπάρχει στο νησί μας για ανάπτυξη ενός ισχυρού επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Όλοι όσοι τον ακούσαμε, κινητοποιηθήκαμε και εμπνευστήκαμε για την περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτόμας επιχειρηματικότητας εντός και εκτός Κρήτης!

● Ο Γιάννης Χαραλαμπάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος & Μηχ/κος Η/Υ - Co-founder | NovelTech (noveltech.gr) & HotelToolbox (hoteltoolbox.gr), μοιράστηκε μαζί μας την ιστορία της δημιουργίας του ΗotelToolbox, ενός καινοτόμου “εργαλείου” για τον κόσμο του τουρισμού, τα challenges που αντιμετώπισε, τις ευκαιρίες, τα ρίσκα αλλά κυρίως για τη δύναμη και τη σημασία της ομάδας που απαρτίζει κάθε τέτοια προσπάθεια.

● Με το μοναδικό του πάθος και την αγάπη του για το αντικείμενο του ο Μανούσος Πεδιαδίτης, Χημικός MBA - Founder | Bioaroma Crete (bioaroma.gr), μας σύστησε την Bioaroma Crete. Μια “πράσινη” εταιρεία βιολογικών καλλυντικών και αρωμάτων με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, που μέσα από εύστοχες ή άστοχες επιλογές, με επιτυχίες και βραβεύσεις, αλλά και πολλές αλλαγές στην πορεία της έχει φτάσει σήμερα να έχει σημαντική ανάπτυξη και αναγνωρισιμότητα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Μας συγκίνησε, μας ενέπνευσε και μοιράστηκε τη δική του προσωπική ιστορία όπως ακριβώς τη βίωσε και συνεχίζει να τη βιώνει.
Η αγαπημένη μας στιγμή μετά από κάθε Open Coffee είναι φυσικά το networking, η γνωριμία με τους ομιλητές και η συζήτηση που γίνεται πάντα μετά. Όλοι μια παρέα, με συντροφιά της συλλεκτικής μπύρας “Σόλο socca world cup” (solobeer.gr) και ποπ κορν ήρθαμε πιο κοντά, ανταλλάξαμε ιδέες και δώσαμε ραντεβού για το επόμενο event με τη νέα πλέον χρονιά!
Για τον ήχο μας φρόντισε το ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ (Παπαδάκης Απόστολος) & για τον φωτισμό η Sound Project (soundproject.gr). Χορηγοί επικοινωνίας του Open Coffee Heraklion είναι: KISS FM 9.61 (kissradio.gr), ALPHANEWS 106.2 (alpha1062.gr), MUSIC CLUB 105.8 (musicclub.gr) και Επιχειρώ (epixeiro.gr).

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)