Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Αντιπρόεδρος UEFA: «Ανεξάρτητες με τα πρωταθλήματα οι ευρωπαϊκές συμμετοχές»

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 15:12 Γράφτηκε από τον
Αντιπρόεδρος UEFA: «Ανεξάρτητες με τα πρωταθλήματα οι ευρωπαϊκές συμμετοχές» Αντιπρόεδρος UEFA: «Ανεξάρτητες με τα πρωταθλήματα οι ευρωπαϊκές συμμετοχές»

Να γνωστοποιήσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα κύπελλα Ευρώπης, ανεξάρτητα με τον τρόπο που θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματά τους, θα καλέσει τις 55 χώρες μέλη της η UEFA.

Ανεξάρτητες με το αν θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα θα είναι οι ευρωπαϊκές συμμετοχές των ομάδων σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, όπως ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μισέλ Ούβα.

Όπως ξεκαθάρισε, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, θέλει να έχει στα χέρια της το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο την λίστα των ομάδων που θα πάρουν το εισιτήριο και κάθε ομοσπονδία είναι υπεύθυνη για το πώς θα βγουν οι πρωταθλητές, πως θα κριθούν οι ομάδες που θα μείνουν στις κατηγορίες και αυτές που θα υποβιβαστούν και ό,τι άλλο θα μείνει ως εκκρεμότητα, σε περίπτωση που η πανδημία του κορωνοϊού, δεν επιτρέψει την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στους αγωνιστικούς χώρους.

«Κάθε Ομοσπονδία, από τις 55 που είναι μέλη της UEFA, έχει την ελευθερία να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα κριθεί το πρωτάθλημα σε συνεννόηση με την κάθε Λίγκα» δήλωσε αρχικά ο Ιταλός παράγοντας και συμπλήρωσε: «Η UEFA θα ζητήσει τον Ιούλιο τη λίστα με τις ομάδες που έχουν προκριθεί για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Είτε τελικά ολοκληρώθηκε η σεζόν στα πρωταθλήματα είτε όχι, η UEFA θα πρέπει να γνωρίζει τις ομάδες των επόμενων διοργανώσεων για να καταρτίσει το πλάνο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)