Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Στα… σκαριά τεράστιες αλλαγές στο Champions League από την UEFA!

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 13:19 Γράφτηκε από τον

To νέο format με τις μεγάλες αλλαγές που εξετάζει η UEFA για την διεξαγωγή του Τσάμπιονς Λιγκ

Εδώ και αρκετό καιρό η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία σκέφτεται και επεξεργάζεται πλάνο για αλλαγές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας η νέα μορφή, αν προχωρήσει ο σχεδιασμός, θα ισχύσει από τη σεόνν 2024-25.

Θα περιλαμβάνει 32 ή 36 ομάδες, δέκα μονούς αγώνες πριν τα νοκ άουτ παιχνίδια και δύο αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο.

Στόχος είναι να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κοινό. Η εφημερίδα αναφέρει πως οι ομάδες θα χωρίζονται σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας και μετά από κλήρωση, κάθε ομάδα θα δίνει δέκα αγώνες, με διαφορετικές ομάδες, πέντε εντός και ισάριθμους εκτός έδρας.

Στη συνέχεια θα προκύπτουν οι νοκ άουτ αναμετρήσεις. Έτσι, θα διεξάγονται στην πρώτη φάση περισσότεροι αγώνες, καθώς για να προκριθεί μία ομάδα στους «16», θα δίνει δέκα και όχι έξι αγώνες όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα ορίζονται παιχνίδια και Σαββατοκύριακο.

Στη φάση των νοκ άουτ το Τσάμπιονς Λιγκ θα μοιάζει με διοργάνωση του μπάσκετ!

Οι 16 ομάδες θα που προκρίνονται από τις δέκα πρώτες αγωνιστικές, θα σχηματίζουν μία βαθμολογία, όπου θα προκύπτουν τα οκτώ ζευγάρια όχι με κλήρωση αλλά ο 1ος θα παίζει με την 16ο, ο 2ος με τον 15ο κλπ.

Οι ομάδες που θα τερματίζουν από την 17η ως την 24η θέση θα συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πηγή: sdna.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport