Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Serie A: Διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κρουσμάτων

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 15:05 Γράφτηκε από τον
Το λογότυπο της SERIE A Το λογότυπο της SERIE A

Την άμεση διακοπή της Serie A μετά τα 14 κρούσματα κορωνοϊού στη Τζένοα ζήτησε η υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας, Σάντρα Τζάμπα.

«Το πρωτάθλημα πρέπει να διακοπεί, τα (σ.σ. υγειονομικά) πρωτόκολλα μιλούν από μόνα τους. Όταν υπάρχει ένας τσοσ υψηλός αριθμός κρουσμάτων, το πρωτάθλημα δεν μπορεί παρά να σταματήσει. Οι θετικοί δεν μπορούν να παίξουν και ενδέχεται να μολύνουν άλλους ανθρώπους. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή δεν μας πιέζει κανείς» δήλωσε μεταξύ άλλων η κα. Τζάμπα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η άποψη που εξέφρασε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι απηχεί τις κυβερνητικές θέσεις. Χθες ο υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, εξέφρασε μεν την έντονη ανησυχία του, τόνισε όμως ότι δεν θεωρεί απαραίτητη τη διακοπή.

Αργότερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το συμβούλιο της λίγκας, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα της Τζένοα να αναβληθεί το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής (3/10) με την Τορίνο. Τόσο η διοργανώτρια αρχή, όσο και η ιταλική ομοσπονδία προσανατολίζονται να υιοθετήσουν τις οδηγίες της FIFA και της UEFA, δηλαδή τη διεξαγωγή του αγώνα, εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 13 υγιείς ποδοσφαιριστές (εκ των οποίων ο ένας απαραίτητα τερματοφύλακας).

Πηγή: Sportsroom

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport