Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Η UEFA ζητά 300 εκ. ευρώ από τις λίγκες για να αναβάλλει το Euro!

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 10:35 Γράφτηκε από τον
Αυτό το ποσό, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, θα είναι οι ζημιές από την αναβολή της διοργάνωσης. Αυτό το ποσό, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, θα είναι οι ζημιές από την αναβολή της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με άρθρο του «The Athletic», η UEFA θα ζητήσει ως αποζημίωση το ποσό των 300 εκατ. ευρώ από τους συλλόγους και τις λίγκες, προκειμένου να αναβάλλει για έναν χρόνο τη διεξαγωγή του Euro 2020, λόγω του κορωνοϊού.

Αυτό το ποσό, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, θα είναι οι... ζημιές από την αναβολή της διοργάνωσης για 12 μήνες και η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στη μεσημεριανή (14:00) τηλεδιάσκεψη.

Αρκετές λίγκες και ομάδες ζητάνε την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων τους και ουσιαστικά την αναβολή του Euro, αφήνοντας ωστόσο σενάριο για την πρόωρη λήξη τους με βάση την τωρινή βαθμολογία, καθώς αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχει και νομικές προεκτάσεις.

Από τη στιγμή που οι σύλλογοι και οι λίγκες θεωρούν ότι τα πρωταθλήματα μπορούν να ξεκινήσουν τον Μάιο, αυτό σημαίνει και την αναβολή του Euro 2020, κάτι για το οποίο η UEFA δεν συμφωνεί και έτσι προκύπτει και η πρόταση για αποζημίωση 300 εκατομμυρίων.

Οι άλλες επιλογές που υπάρχουν είναι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα από τον Ιούλιο και μετά. Όμως, αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στους ποδοσφαιριστές, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Το Euro 2020 κανονικά θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου και θα διοργανωθεί σε 12 πόλεις, με τους ημιτελικούς και τον τελικό (στις 12 Ιουλίου) να γίνονται στο «Γουέμπλει».

Η UEFA θα εξηγήσει ακριβώς το πλάνο της και μετά θα δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα, το οποίο θα συνεργαστεί με την Ένωση των Ευρωπαϊκών Συλλόγων, αλλά και τις ευρωπαϊκές λίγκες, ώστε να φτάσουν όλοι μαζί σε μία λύση.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα συζητηθεί και το μέλλον του Champions League και του Europa League.

Πηγή: filathlos.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)