Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια στη χώρα την 1η Φεβρουαρίου

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 18:33 Γράφτηκε από τον

Το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων της χώρας την 1η Φεβρουαρίου, μετά τo «πράσινο» φως που έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Πιστοί στις απόψεις μας αναφορικά με την εκπαίδευση, απαντήσαμε ομόφωνα θετικά στο αίτημα αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκαθάρισε ότι τα λύκεια θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας, όπου τα κρούσματα του κορωνοϊού παρουσιάζουν αύξηση.

Συγκεκριμένα τα λύκεια στις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρότερο lockdown θα λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

«Παρατηρούμε μια σταθεροποίηση της πανδημίας τις τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Φαίνεται ότι δεν είναι εύκολο στην καρδιά του χειμώνα να μειωθούν σημαντικά τα κρούσματα. Ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσά μας και σήμερα έχουμε περίπου 6.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα», σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια, 1.500 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ενώ για πρώτη φορά μετά από καιρό, οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν κάτω από τους 300. Την ίδια ώρα, καταγράφτηκαν 110 νέες εισαγωγές την ημέρα, ενώ 105 ασθενείς διασωληνώθηκαν την τελευταία εβδομάδα. Έτσι, σήμερα υπολογίζεται στο 49% η πληρότητα σε ΜΕΘ-COVID, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 58% στην Αττική.

Οι ειδικοί είπαν «ναι» στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο αρνητική ήταν η εισήγησή τους για τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, καθώς ο κορωνοϊός στα παιδιά αυτής της ηλικίας συμπεριφέρεται όπως στους ενήλικες και μεταδίδεται πιο εύκολα.

Το ακριβές σχέδιο της κυβέρνησης ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Μετά από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μας που λειτουργούν από τις 11 Ιανουάριου, και τα ειδικά μας σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν αδιάλειπτα όλο αυτό το διάστημα, επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές Γυμνασίων και όλων των τύπων Λυκείων, με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Παιδείας», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Παρών είναι επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport