Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Μητρώο: Ποια σωματεία έχουν υποχρέωση να δηλώσουν προπονητή

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 12:31 Γράφτηκε από τον
Διευκρινίσεις για τους προπονητές. Διευκρινίσεις για τους προπονητές.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει ανακοινώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις όσον αφορά και το θέμα των προπονητών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει γνωστοποιήσει τα σωματεία που έχουν υποχρεώση να δηλώσουν προπονητή αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες και στην πρώτη κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων.

Ωστόσο όσον αφορά την απασχόληση προπονητή με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, ύστερα από πρόταση της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας και της οικείας ομοσπονδίας ή συνδέσμου προπονητών, επιτρέπεται να επεκτείνεται η υποχρέωση απασχόλησης προπονητή σε άλλες κατηγορίες πρωταθλημάτων.

Διαβάστε στο Prismasport.gr τις διευκρινίσεις για τους προπονητές και τον νόμο που ισχύει.

Πληροφορίες Προπονητή: Στο πεδίο αυτό το Αθλητικό Σωματείο επιλέγει εάν έχει την υποχρέωση (check το αντίστοιχο κουτάκι περί Υποχρέωσης σε απασχόληση προπονητή) ή όχι σε απασχόληση προπονητή. Εάν δεν έχει (Ν. 2725/99, άρθρο 31, παρ. 5) τότε συμπληρώνει Υπεύθυνη Δήλωση. Εάν έχει την υποχρέωση κάνει check το αντίστοιχο κουτάκι περί Υποχρέωσης σε απασχόληση προπονητή, αναφέρει τον/τους προπονητές του ανά άθλημα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Η επιλογή του προπονητή γίνεται είτε με την εισαγωγή του κωδικού μητρώου (Ελληνικά Γράμματα) ή το επώνυμο του προπονητή με τον οποίο είναι καταχωρημένος στο μητρώο της ΓΓΑ. Στην συνέχεια για τον κάθε προπονητή το Σωματείο επισυνάπτει σε μορφή pdf είτε την Αναγγελία Πρόσληψης του είτε το Συμφωνητικό Εργασίας, όπως αναρτάται στο taxisnet. Η λίστα των προπονητών που έχουν άδεια από τη Γ.Γ.Α. βρίσκεται στον ιστότοπο ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΑΘΛΗΜΑ.

Ο νόμος (Ν. 2725/99, άρθρο 31, παρ. 5)

Προπονητή, σύμφωνα με τα παραπάνω, έχουν υποχρέωση να απασχολούν:

α) Οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι αθλητικές ενώσεις

β) Οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες και τα τμήματα αμειβομένων αθλητών

γ) Τα αθλητικά σωματεία τα οποία καλλιεργούν ομαδικό άθλημα και συμμετέχουν σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών και σε τοπικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας. Με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, ύστερα από πρόταση της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας και της οικείας ομοσπονδίας ή συνδέσμου προπονητών, επιτρέπεται να επεκτείνεται η υποχρέωση απασχόλησης προπονητή σε άλλες κατηγορίες πρωταθλημάτων

δ) Τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ατομικό άθλημα και έχουν αθλητές στη δύναμή τους ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport