Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός – Ισπανία: 832 νέοι νεκροί – Ελαφρά πτώση και στα κρούσματα

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 17:15 Γράφτηκε από τον

Στους 5.690 ανέρχεται πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στην Ισπανία, σημειώνοντας νέα δραματική αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, ο συνολικών αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 72.248, καθώς 12.285 περισσότεροι άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ 832 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες.

Αν και η κατάσταση παραμένει τραγική, σε σύγκριση με τα χθεσινά δεδομένα, η αύξηση των θανάτων ανέρχεται σε ποσοστό 14,6%, αντί για 18% την προηγούμενη ημέρα. Ελαφριά μείωση, εξάλλου, παρατηρείται και στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων: ενώ την Παρασκευή η αύξηση ήταν της τάξης του 14%, σήμερα έπεσε στο 11,2%, ανοίγοντας μια χαραμάδα ελπίδας μετά τον χθεσινό αριθμό – ρεκόρ των θυμάτων.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει εκείνη που πλήττεται περισσότερο στη χώρα με 2.757 θανάτους, δηλ. σχεδόν τους μισούς από τους θανάτους στη χώρα, και 21.520 κρούσματα.

Απέναντι σε αυτή την «έκρηξη» των θανάτων, οι αρχές της Μαδρίτης θα εγκαταστήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα ένα δεύτερο προσωρινό νεκροτομείο σε δημόσιο κτίριο που δεν χρησιμοποιείτο στα περίχωρα της πρωτεύουσας μετά την εγκατάσταση ενός πρώτου στο παγοδρόμιο ενός εμπορικού κέντρου.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων από την Covid-19 μετά την Ιταλία.

cnn,gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)