Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

Άποψη: Το τοπικό Ηρακλείου είναι το καλύτερο στην Ελλάδα!

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 21:20 Γράφτηκε από τον

Μπορεί ο τίτλος να φαίνεται παρατραβηγμένος, αλλά αν εξετάσει κάποιος όλους τις παραμέτρους αυτή είναι η πραγματικότητα.

Του Δημήτρη Γιγουρτσή

Φέτος ακόμα μία απίστευτη σεζόν τελείωσε για το τοπικό ποδόσφαιρο του Ηρακλείου με το Πόρο να παίρνει την άνοδο μετά τα συγκλονιστικά πλέι-οφ.

Ακόμα μία χρονιά ολοκληρώθηκε που παρακολουθήσαμε υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου, όμορφο θέαμα, με την αγωνία να μένει στο κατακόρυφο μέχρι κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αν με αυτά συνδυάσουμε και την εξαιρετική παρουσία των ομάδων του Ηρακλείου στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής το συμπέρασμα είναι πως μάλλον κάτι καλό κάνουν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στο "Μεγάλο Κάστρο".

Παράλληλα το επίπεδο των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα γήπεδα της ΕΠΣΗ δεν έχει καμία σχέση με αυτό άλλων ενώσεων. Παίκτες με εμπειρία από εθνικές κατηγορίες, αλλά και ειδικευμένοι στο τοπικό. Θα ήταν άδικο να αναλωθούμε σε ονόματα, αλλά οι Γεωργίου, Ανυφαντάκης, Συσκάκης, Καστελλιανάκης και προσεχώς οι Κασμερίδης και Ζανταλής είναι ελάχιστα από τα παραδείγματα παικτών που κοσμούν τα γήπεδα της ΕΠΣΗ.

Δεν είναι όμως μόνο η ποιότητα των έμπειρων ποδοσφαιριστών που βελτιώνει τα πρωταθλήματα του Ηρακλείου. Πολύ σπουδαία είναι η ανάπτυξη νεαρών παικτών σχεδόν από όλες τις ομάδες στο Ηράκλειο. Το ταλέντο υπάρχει και με την σωστή διαχείρηση σε λίγα χρόνια θα τρίβουμε τα μάτια μας. Μην εκπλαγείτε αν πολλοί από αυτούς που βλέπεται σήμερα να παίζουν στην ομάδα του χωριού τους σε λίγα χρόνια να είναι ακόμα και στη Σουπερλιγκ! Ζωντανά παραδείγματα τα αδέρφια Γιακουμάκη, ο Λεονάρντο Κούτρης, ο Μπουχαλάκης και ο Νίκος Καρέλης.

Εκτός από τα αμιγώς αγωνιστικά είναι και άλλοι διαφορές που κάνουν την διαφορά. Αρχικά η παρουσία και μόνο ιστορικών σωματείων, όπως ο Αλμυρός, ο ΑΟΤ, ο ΕΓΟΗ, ο ΠΑΟΚρουσώνα, η ΑΕΚατσαμπά , ο Εθνικός, η Μινωική, Ποσειδώνα κ.α. αναβαθμίζει το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά εκτός από τις ομάδες που έχουν ήδη γράψει την δική τους ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι ανερχόμενες δυνάμεις! Χαρακτηριστικοί τέτοιοι σύλλογοι είναι η Δαμάστα και ο Πόρος. Δύο ομάδες που ιδρύθηκαν πρόσφατα, αλλά με την στήριξη, την αγάπη και το μεράκι κάποιων ανθρώπων (Αντώνης Παπαδάκης, Γιάννης Ασσαργιωτάκης) αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν για τα επόμενα χρόνια, κρατώντας τον ανταγωνισμο και το επίπεδο πολύ ψηλά.

Τελευταία αλλά καθόλου αμελητέα είναι η στήριξη των φιλάθλων. Είναι γνωστό πως οι ηρακλειώτες αγαπάνε πολύ το ποδόσφαιρο και δη την ομάδα του χωριού - γειτονιά τους. Πολλές φόρες αυτοί είναι που θα δώσουν την λύση στο πρόβλημα της τοπικής ομάδας τους,είτε συμβάλλοντας οικονομικά ή με καινοτόμες ιδέες. Ουσιαστικά είναι τα γερά θεμέλια κάθε σωματείου! (κάτι που δεν συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα).

Συνεπώς, συναθροίζοντας όλα τα παραπάνω με την αγάπη και την τρέλα των Ηρακλειωτών για το ποδόσφαιρο και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας βγαίνει μόνο ένα συμπέρασμα:

Το τοπικό Ηρακλείου είναι το κορυφαίο της Ελλάδας!

 

 

 

 

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)