Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΠΕΔ Κρήτης: Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών στο Ηράκλειο

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 19:56

Τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη συνάντησαν τη Δευτέρα το πρωί στα γραφεία της ΠΕΔ στο Ηράκλειο, τα μέλη του προεδρείου των συλλογικών φορέων των Παραγωγών και Εμπόρων Λαϊκών Αγορών και του εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου που προωθεί η Κυβέρνηση που αφορά στις λαϊκές αγορές και τροποποιεί το νόμο 4497/2017.

 

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του θεσμού, το προωθούμενο νομοσχέδιο φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, δημιουργεί πολλά προβλήματα, επιχειρεί να αναθέσει τη διαχείριση μεγάλου μέρους των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ, γι’ αυτό και χαρακτηρίστηκε σαν “νομοσχέδιο - ταφόπλακα” για τις λαϊκές αγορές.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε το προεδρείο για την ενημέρωση και τόνισε την χρησιμότητα του θεσμού των λαϊκών αγορών.

Ανέφερε δε ότι αφού ανακοινωθεί το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου, η ΠΕΔ και οι ΟΤΑ της Κρήτης θα καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε οι λαϊκές αγορές να εξακολουθήσουν να υπηρετούν την ανάγκη για την οποία ιδρύθηκαν, δηλαδή να προωθούν τα συμφέροντα των παραγωγών, αλλά και να εξυπηρετούν το καταναλωτικό κοινό, με τρόπο που δεν θα νοθεύει τον λαϊκό χαρακτήρα τους.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος εμπόρων βιομηχανικών ειδών Γιωργος Μπαχλιτζανάκης, Πρόεδρος εμπόρων αγροτικών προϊόντων Παντελής Γαλατάς, ο Πρόεδρος παραγωγών λαϊκών αγορών Ν. Ηρακλείου κ. Παντελής Παπαδάκης και ο Γεν. Γραμ. σωματείου παραγωγών λαϊκών αγορών κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)