Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 12:12

8η ΜΑΡΤΗ πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου 5μμ στην οδό Δικαιοσύνης στο ύψος των δικαστηρίων με κεντρικό σύνθημα : «Σπάμε τα δεσμά του ατομικού δρόμου. Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα».

Την κινητοποίηση στήριξαν και συμμετείχαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών - Γαλάτεια Καζαντζάκη, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού Τουρισμού, το Παράρτημα Κρήτης του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου, το Σύλλογοι και Αγροτικοί Σύλλογοι.

Απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Δημήτρης Βουρλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον κλάδο και τόνισε την ανάγκη για συμμετοχή των γυναικών του κλάδου στον οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία και την Ομάδα Γυναικών.

Ακολούθησε χαιρετισμός από την Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Δέσποινα Δοργιάκη, η οποία επικεντρώθηκε στα ιδιαίτερα ζητήματα της μητρότητας στον κλάδο και στο διεκδικητικό πλαίσιο της Ένωσης για τις γυναίκες.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό δρώμενο :

Πρωτότυπη ιδέα, σκηνοθεσία, ερμηνεία : Αλεξάνδρα Χριστοδουλέα

Μουσικοί: Χρήστος Συμαρκέζης, Κωνσταντίνος Λαπαθιώτης

Έπαιξαν : Γιώργος Βασιλειάδης, Τατιάνα Γόντικα, Κατερίνα Ανδρεατίδη, Νίκος Δαμουλάκης, Χριστίνα Φωτίου, Αλέξανδρος Τεβρετζίδης, Γεώργιος Βασιλειάδης

Τέλος, ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την Επικεφαλής της Ομάδας Γυναικών Ηρακλείου Μαρία Καπαταιδάκη. Κλείνοντας, τόνισε πως «σήμερα, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, κομμάτι του οποίου είναι και η ομάδα μας, στέλνουμε μήνυμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου ότι τα καλυμμένα στόματα έχουν και φωνή και δύναμη και μπορούν να διεκδικήσουν όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν μια χούφτα παράσιτα. Προβάλλουμε την αναγκαιότητα της συλλογικής διεκδίκησης, μπορούμε να συμβάλλουμε να μην νομιμοποιηθεί στη συνείδηση η αθλιότητα που βιώνουμε και να φωτίσουμε ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να αντιπαλέψουμε».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)