Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Συνάντηση εργασίας για το εργατικό δυστύχημα στο έργο αεροδρομίου Καστελίου

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 12:10

Ύστερα από επικοινωνία του Προέδρου της ΟΣΕΤΕΕ και υπό την ιδιότητα του Συνομοσπονδιακού Γραμματέα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία συν. Ανδρέα Στοϊμενίδη, με το μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. κ. Περδικάρη και τον Διευθυντή Έργων κ. Μασούρα, ορίστηκε συνάντηση για τη Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 2.00 μ.μ. στο Εργοτάξιο Αεροδρομίου Καστελίου με σκοπό να αναζητηθούν τα ακριβή αίτια του εργατικού δυστυχήματος της προηγούμενης Τετάρτης που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής ενός νέου συναδέλφου μας. Παράλληλα θα κατατεθούν προτάσεις για την βελτίωση των όρων Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας στο Έργο η ευθύνη για την εφαρμογή των οποίων σύμφωνα με την νομοθεσία, αφορά αποκλειστικά τον Ανάδοχο του έργου.

Από πλευράς Συνδικάτων προτάθηκε η συμμετοχή των συν. Στέλιου Βοργιά, Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Γιάννη Παπαδάκη, Προέδρου του Περ. Τμήματος Ηρακλείου του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος και μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας και Μανώλη Φανταουτσάκη, Προέδρου του Σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ηρακλείου.

Στη συνάντηση η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία από τον covid-19.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τις τοπικές αρχές (Δήμος, Αστυνομία, Επιθεώρηση Εργασίας).

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)