Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Όλα στο φως στη Σητεία – Υπεγράφη η σύμβαση LED

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 16:08

Υπεγράφη στο Δήμο Σητείας η σύμβαση ύψους 1.674.668,36€ για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED με την ανάδοχο εταιρία Dasteri Systems A.E.

O πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ) κ. Βαρλαμίτης Κωνσταντίνος έκανε παρέμβαση μέσω Skype χαιρετίζοντάς την τόσο επιτυχημένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Θοδωρή Πατεράκη και του Αντιδημάρχου Λεωνίδα Τερζή προκειμένου ο Δήμος Σητείας να καταφέρει να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό εργαλείο του ΤΠκΔ και να εκτελέσει απρόσκοπτα την διαγωνιστική διαδικασία. Επίσης το παρών έδωσε και ο εκπρόσωπος του ΚΑΠΕ κ. Αριστοτέλης Μπότζιος - Βαλασκάκης ο οποίος και αυτός με την σειρά του χαιρέτισε την μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής αλλά και των υπαλλήλων και υπηρεσιών του Δήμου που εργάστηκαν ακούραστα προκειμένου ο Δήμος Σητείας να είναι ένας από τους πρωτοποριακούς Δήμους σε όλη την χώρα ο οποίος καινοτομεί και κάνει συνολική αντικατάσταση του οδοφωτισμού του.

Μέσο αυτής της σύμβασης ο Δήμος θα εξασφαλίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ μακροπρόθεσμα αφού θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και από την άλλη θα βάλει την πόλη μας στο χάρτη των πόλεων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το ΤΠκΔ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χρηματοδοτεί τον Δήμο Σητείας με χαμηλότοκο δάνειο το οποίο θα αποπληρωθεί μέσα από τη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος από το Δήμο χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επιβάρυνση στους δημότες ενώ μεσοπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει και στην μείωση των δημοτικών τελών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολυμέσα