Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

«Ηράκλειο 3.7.5»:Πρόταση για τη μείωση των Δημοτικών Τελών

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 12:37
MT MT

Η τοποθέτηση της κίνησης «Ηράκλειο 3.7.5» για τη μείωση των Δημοτικών Τελών:

Η Δημοτική Αρχή επιβάλλεται να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη της Aνθρώπινης Ζωής και της τοπικής οικονομίας του Δήμου Ηρακλείου.
Οφείλει να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες και όλα τα μέσα που διαθέτει απέναντι στις προκλήσεις της εποχής και συγκεκριμένα απέναντι στην πρωτόγνωρη πανδημία από την οποία πλήττεται ολόκληρη η κοινωνία και τα αποτυπώματα της οποίας βιώνουμε όλοι καθημερινά,σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου έγινε ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου φάνηκε πολιτικά αδύναμη και άλλη μια φορά σε πλήρη σύγχυση xωρίς καμία στρατηγική και κανένα σχέδιο απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες. Καταφεύγει σε μία απλουστευμένη λαϊκίστικη επιχειρηματολογία για να μην μειώσει τα τέλη.

Τα επιχειρήματα που προέβαλε η Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια της να στηρίξει την απόφαση της να μην μειωθούν τα τέλη για το 2021, στάθηκαν για άλλη μια φορά κατώτερα των περιστάσεων και των αναγκών που πραγματικά έχει η κοινωνία μας. Μιας κοινωνίας που επισημαίνουμε, έχει λαβωθεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, τα σημάδια της οποίας αποτυπώνονται ήδη στα νοικοκυριά, στους εργαζόμενους, στις τοπικές επιχειρήσεις, στην εστίαση, στον τουρισμό, στους αυτοαπασχολούμενους κ.α

Η ένδεια των επιχειρημάτων των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, συνοδεύτηκε από μια ακατάσχετη κινδυνολογία.

Απέκρυψαν απ’ τους δημότες δύο βασικά δεδομένα.


1) Με δική τους καθαρά ευθύνη δεν υλοποιείται τα τελευταία χρόνια το σύνολο των παρεμβάσεων που προβλέπονται στο τεχνικό πρόγραμμα και στον ετήσιο προϋπολογισμό, στερώντας έτσι σημαντικές υπηρεσίες απ’ τους πολίτες.
2) Τα μελλοντικά ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου θα είναι έτσι κι αλλιώς αυξημένα, αφού μετά την τελευταία δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών, στην οποία προχώρησαν οι πολίτες, ο Δήμος Ηρακλείου θα εισπράττει δημοτικά τέλη από πολύ περισσότερα τετραγωνικά.

Είναι σαφές ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι για την κοινωνία και την τοπική οικονομία από τους δυσκολότερους των τελευταίων δεκαετιών. Υπέρτατο μέλημα του Δήμου μας θα πρέπει να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και παράλληλα η καταβολή κάθε προσπάθειας, μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο, για βοήθεια και ελαφρύνσεις προς τους δημότες από «βάρη» που δεν μπορούν να σηκώσουν.

Η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο 3.7.5», έχοντας στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση μείωσης των Δημοτικών τελών για το 2021, για την άμεση στήριξη στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες εστίασης και τουρισμού . Παράλληλα επισημαίνουμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, όταν θα έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα προτείνουμε και μια γενναία μείωση των Τελών Κοινοχρήστων Χώρων ως μία άμεση πρωτοβουλία ανακούφισης όσων δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην τοπική κοινωνία και έχουν πληγεί από την πανδημία. Επίσης θα προτείνουμε την πλήρη απαλλαγή καταβολής του Τέλους Κοινοχρήστων Χώρων για όσο διάστημα οι δραστηριότητες έχουν αναγκαστικά ανασταλεί, καθώς και τις αναγκαίες διευκολύνσεις ώστε οι σχετιζόμενες οφειλές να μετακυλήσουν για αποπληρωμή το επόμενο οικονομικό έτος.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)