Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

Ανοιχτή επιστολή Νίκου Ηγουμενίδη προς Υπουργείο Υγείας και 7η ΥΠΕ

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 11:00

Ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης απηύθυνε, μέσω του Τύπου της Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Μέσα από την επιστολή ο βουλευτής και πρ. Διοικητής της 7ης ΥΠΕ αναφέρει συγκεκριμένα ζητήματα στα πλαίσια της πανδημίας που θα πρέπει άμεσα να επιλυθούν τονίζοντας ότι «σε μια περίοδο κρίσιμης σημασίας για την υγειονομική ασφάλεια της χώρας, τόσο το ζήτημα της ενημέρωσης και της διαφάνειας, όσο και η ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των πολιτών είναι επιτακτικό».

 

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημειώνει τα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τις συναντήσεις του με φορείς και μεταξύ άλλων την ανάγκη να στηριχθούν άμεσα τα αιτήματα των φορέων των χρονίως πασχόντων και κυρίως μέσα από την ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με ειδικευμένους γιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

 

«Για παράδειγμα, η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου και Υπαίθρου με Ρευματολόγο, θα είχε πολλαπλή επίδραση στο φόρτο των Ρευματολογικών Κλινικών, στην συνολική κίνηση των νοσοκομείων και, το κυριότερο, στην εξυπηρέτηση και την μείωση της ταλαιπωρίας των ρευματολογικών ασθενών», αναφέρει ο βουλευτής.

 

Ειδικά για τα 2 νοσοκομεία του Ηρακλείου σημειώνει ως αναγκαίες παρεμβάσεις τη λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Βενιζελείου, την ενίσχυση με νέο μόνιμο προσωπικό της ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ και τη στελέχωση με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό όπως οι Εντατικολόγοι, τη δημιουργία ΜΕΠΚ (Μονάδα Εντατική Παρακολούθησης Καρδιοπαθών) στο Βενιζέλειο και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων ώστε να διεξάγουν τεστ για κορωνοϊό στα νοσοκομεία.

 

«Δεν επιτρέπεται η Πολιτεία να αφήνει 2 τόσο εγνωσμένου κύρους Νοσοκομεία στον αυτόματο πιλότο, και εργαζόμενους χωρίς την αναγκαία στήριξη από την αρμόδια πολιτική ηγεσία», σημειώνει στην επιστολή του.

 

Κλείνοντας την δημόσια παρέμβαση του, ο βουλευτής ασκεί σκληρή κριτική στη σημερινή Κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι με τις ελάχιστες παρεμβάσεις της στο χώρο της υγείας «η Κυβέρνηση αρκείται στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο ώστε να μην πυροδοτηθούν κοινωνικές αναταράξεις».

 

Στον ίδιο τόνο συνεχίζει: «Είναι ολοφάνερο ότι τα προβλήματα που θίγονται δεν μπορούν να περιμένουν. Ειλικρινά λυπάμαι που παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από το γραφείο μου, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ δεν καταδέχεται ούτε καν να με ενημερώσει για την άρνησή της να συναντηθούμε. Λυπάμαι που αναγκάζομαι να τα θέσω προς τους αρμόδιους με ανοικτή επιστολή. Λυπάμαι για τον τρόπο με τον οποίο οι «άριστοι» διορισμένοι από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)