Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον Επιχειρησιακό Συντονιστή Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 11:04

Συνάντηση με τον Επιχειρησιακό Συντονιστή Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης- Υποστράτηγο  του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Σταμούλη , τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης- Αρχιπύραρχο  Δημοσθένη Μπουντουράκη και τον Διοικητή της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ηρακλείου- Πύραρχο Γιώργο Τσικαλά, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός.

Ο κ. Σταμούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν Δήμος και Πυροσβεστική , μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παραχώρηση ενός μικρού και ευέλικτου οχήματος που έκανε προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, η Δημοτική Αρχή. Στη συνέχεια έκανε αποτίμηση της φετινής αντιπυρικής περιόδου η οποία ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, ενώ αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της επόμενης. Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η αναγκαιότητα συντονισμού των υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου και της πυροσβεστικής με στόχο την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καιρικών φαινομένων στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ο συντονιστής του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης δεν έκρυψε την ανησυχία του για την ξηρασία που παρατηρείται στην Κρήτη και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς. Για το λόγο μάλιστα αυτό ζήτησε την στήριξη του αιτήματος για παράταση της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα θετικά αποτελέσματα της φετινής αντιπυρικής περιόδου και δήλωσε ότι ο Δήμος θα εξακολουθήσει να είναι αρωγός στο έργο της πυροσβεστικής στο μέτρο των δυνατοτήτων των εμπλεκομένων υπηρεσιών του δήμου, συμβάλλοντας στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες .

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)