Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ" το αθλητικό κέντρο συνοικίας Αγίας Αικατερίνης

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 12:54

   Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης εκφράζει την μεγάλη του χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια, αφού στην ομώνυμη Συνοικία της Πόλης μας, δρομολογήθηκαν και βρίσκονται σε μορφή υλοποίησης μεγάλα και σπουδαία έργα υποδομής, που είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το πολιτιστικό-κοινωνικό-πνευματικό-περιβαλλοντικό και αθλητικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής.

Μετά από πολυετείς προσπάθειες του Συλλόγου μας, να δημιουργήσουμε και σύγχρονες αθλητικές-πολιτιστικές δομές στην περιοχή της συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, το Υπουργείο Εργασίας το 2018 παραχώρησε στον Δήμο μας οικόπεδο του τ. ΟΕΚ 5.200μ2, που βρίσκεται στην οδό Εμμ. Ξάνθου.

  

Με την στήριξη του συμπολίτη μας Υφυπουργού Αθλητισμού κου Ελευθ. Αυγενάκη, που έσκυψε πάνω στα προβλήματα της περιοχής μας και στήριξε το δίκαιο αίτημά μας που του είχαμε καταθέσει. Του Δημάρχου μας κου Βασίλ. Λαμπρινού όταν με την κατάθεση του MASTER PLAN 2015- 2019 της περιοχής μας, είδε θετικά το αίτημά μας, και υποσχέθηκε την υλοποίησή του.

Του Αντιδημάρχου Τ.Υ. κου Γιάννη Αναστασάκη, ο οποίος το 2018 ενέταξε το αθλητικό κέντρο της συνοικίας Αγίας Αικατερίνης στο πρόγραμμα τεχνικών έργων του 2019. Την πρόταση των «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» να υποβληθεί αίτημα για την ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του έργου αυτού, αλλά και την στήριξη και των άλλων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εντάχθηκε το αθλητικό κέντρο της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης στο πρόγραμμα με την με αριθμό 63493/29-09-2020 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών της Υπηρεσιακής Γραμματέως κας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΑΛΑΤΣΟΥ, σε πρώτη φάση με 400.000€.

  

Το μεγάλο στοίχημα που είχε βάλει ο Σύλλογος και οι κάτοικοι της περιοχής κερδήθηκε! Ένα έργο, η πορεία του οποίου μέχρι σήμερα ήταν δύσκολη και κακοτράχαλη, αφού πέρασε από 5 δημοτικές περιόδους, με πάρα πολλά εμπόδια, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και συνεχείς αναβολές και ακυρώσεις, καταφέραμε με υπομονή και επιμονή, να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα και να χαιρόμαστε που ένας ακόμη στόχος μας επετεύχθη. Ο επιμένων όμως νικά.

  

Το αθλητικό-πολιτιστικό πολύκεντρο Αγίας Αικατερίνης με την ολοκλήρωσή του θα είναι το στολίδι της περιοχής. Ενας σύγχρονος χώρος υγιούς ενασχόλησης των νέων με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που θα χαίρεται κανείς να τον επισκέπτεται.

Προβλέπεται στο χώρο αυτό να γίνουν στην ολοκληρωμένη του μορφή: *Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου

5 Χ 5 (calcetto) με συνθετικό χλοοτάπητα, *Ένα γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, *Μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 250μ2 για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ασκήσεις γυμναστικής και άλλες

   πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. *Αναψυκτήριο, *Αποδυτήρια, και Τουαλέτες ανδρών-

     γυναικών και ΑΜΕΑ, *Κερκίδες 700 καθήμενων, *Ικανός χώρος στάθμευσης τροχοφόρων,  

     *Περίφραξη για την προστασία και έλεγχο του χώρου και *Σύγχρονος κατάλληλος

     ηλεκτροφωτισμός.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ