Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Με ασφαλτοστρώσεις ξεκίνησε η εβδομάδα

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 13:34

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην πόλη του Ηρακλείου καλά κρατούν και συγκεκριμένα στην οδό Νταλιάνη όπου την προηγούμενη ημέρα, είχε γίνει μια προεργασία με το φρεζάρισμα του δρόμου.

Στην συγκεκριμένη οδό σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων του Δήμου Ηρακλείου, κ. Αναστασάκη, πριν μερικούς μήνες υλοποιήθηκε μια εφαρμογή Σχεδίου Πόλης, γκρεμίστηκε μια παλιά οικοδομή έτσι ώστε να επιτευχθεί η διαπλάτυνση του δρόμου. Όπως επισημαίνει και ο ίδιος η διαδικασία αυτή διήρκησε πολλά χρόνια και στη ουσία ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της περιοχής. Μια γειτονιά πυκνοκατοικημένη με μεγάλες οικοδομές.

Ο κ. Αναστασάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένα νέο πλέγμα οδών διαμορφώνεται , φρεζάρουμε το παλιό υλικό και μπαίνει νέος τάπητας. Στο σημείο έχει τελειώσει την παρέμβασή της η ΔΕΥΑΗ, άρα δεν θα έχουμε το φαινόμενο να ξανά-σκάβονται οι δρόμοι, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι περίπου το πλάνο και η λογική που θα ακολουθήσουμε σε όλες τις γειτονιές της πόλης τα επόμενα χρόνια».

«Θυμίζω ότι έχει δρομολογηθεί το μεγαλύτερο πακέτο έργων για ασφαλτοστρώσεις που έχει γίνει ποτέ στο Ηράκλειο, τονίζει ο ίδιος.

Δέκα είναι σύμφωνα με τον κ. Αναστασάκη οι εργολαβίες ασφαλτόστρωσης, με μια από αυτές να εκκρεμεί ακόμα προς συμβασιοποίηση, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου στα 45 εκατομμύρια ευρώ.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα