Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Έκθεση ΔΝΤ: Η Ελλάδα παρά την ύφεση μπορεί να αξιοποιήσει την οικονομική παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 12:48
Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ και τις δηλώσεις Υπουργών για τη σχεδιαζόμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης ΝΔ, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ν. Ηρακλείου και αν. Τομε​άρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
 
 
 
«Την ώρα που η ύφεση βαθαίνει, τα λουκέτα στις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξάνονται και η ανεργία εκτοξεύεται σε ύψη ρεκόρ, η Κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει σε μια καταστροφική οικονομική πολιτική που συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: Βλέποντας και κάνοντας.
 
Την ίδια στιγμή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει σε έκθεσή του ότι η Ελλάδα, παρά την ύφεση, και χάρης στα οικονομικά διαθέσιμα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει και μπορεί να προβεί σε εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης πριν αρχίσουν να εισρέουν στην ελληνική οικονομία οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, ο διεθνής οργανισμός προτείνει την αποφυγή μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής το ‘21 και, σε αντίθεση με όσα έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση, ελλειμματικό προΰπολογισμό της τάξεως 2%.
 
Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει την πολύτιμη οικονομική παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το «μαξιλάρι» των 37 δισ ευρώ, και να στηρίξει με εμπροσθοβαρή μέτρα την πραγματική οικονομία. Γιατί άραγε; Είναι θέμα ανικανότητας του επιτελικού κράτους ή έλλειψης πολιτικής βούλησης να στηριχτεί η πραγματική οικονομία;»
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)