Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Συντυχάκης: Να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Ρεθύμνου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 12:23

Να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Ρεθύμνου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση σχετική επίκαιρης ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Ζήτησε επίσης να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και να ανακληθούν οι μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των δημόσιων δομών Υγείας του νησιού. Ανέφερε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου τον Απρίλιο του 2020 κενές ήταν περίπου 30 θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ (δηλαδή το 37% των οργανικών θέσεων) και 38 θέσεις (71,7%) ειδικευομένων.

Πρόσθεσε ότι για να «κουκουλωθούν» προσωρινά τα σοβαρά αυτά κενά και για να καλυφθούν οι ανάγκες του τμήματος COVID, υποχρεώνονται γιατροί να μετακινούνται από άλλες δημόσιες Δομές Υγείας του νησιού και μεταξύ τμημάτων του Νοσοκομείου.

Στην απάντηση του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απέρριψε το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων επικαλούμενος της δημοσιονομικό κόστος και ανέφερε ότι θα υπάρξουν εννέα προσλήψεις γιατρών, παραδεχόμενος ότι δεν πρόκειται να καλυφθούν οι ανάγκες.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα