Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Στα Χανιά ο Μάικ Πομπέο

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 23:04
Πηγή zarpanews.gr Πηγή zarpanews.gr

Στα Χανιά έφτασε στις 8:00 το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο.

Λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα, ο Μάικ Πομπέο ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια αναχώρησε για την Κρήτη. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ήταν το Εβραϊκό Μουσείο, ενώ περίπου στις 20:00 έφτασε στην 115 Π.Μ. για την προγραμματισμένη και ιδιαίτερης σημασίας διήμερη παραμονή του, που περιλαμβάνει επίσκεψη στη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας.

Λίγη ώρα μετά τις 20:30 μια πολύ μεγάλη πομπή παρέλαβε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών και την ακολουθία του προκειμένου να μεταβούν στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου και θα φιλοξενηθεί.

Το πρόγραμμα των δύο ανδρών

Την Τρίτη το πρωί οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας.

Στη συνέχεια, στις 11:20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 13:15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πομπέο θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού.

Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Πηγή: iefimerida.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ