Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικός στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός σε σχολείο

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 11:05

Είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός στο Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου του Δήμου Μαλεβιζίου, ο οποίος παρέμεινε για περισσότερη από μία ώρα στο γραφείο του συλλόγου διδασκόντων.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα, Πέμπτη. Ενώ, το μάθημα θα γίνει κανονικά την Παρασκευή μετά από ενδελεχή καθαρισμό και απολύμανση του σχολικού χώρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διευθυντή του σχολείου:

“Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δήμου Μαλεβιζίου.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να γίνει απολύμανση του σχολείου για προληπτικούς λόγους, καθώς σήμερα είχαμε θετικό κρούσμα covid-19 σε εκπαιδευτικό.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ήρθε να αναλάβει υπηρεσία και παρέμεινε στο γραφείο του συλλόγου διδασκόντων μιάμιση ώρα, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, και χωρίς να έρθει σε καμιά επαφή με παιδιά.

Παρόλο που δεν έχει καθόλου συμπτώματα, επειδή κατοικεί σε τουριστική περιοχή, έκανε προληπτικά τεστ το αποτέλεσμα του οποίου του το γνωστοποίησαν μετά την αποχώρησή του από το σχολείο και ήταν θετικό. Το σχολείο ακολούθησε το πρωτόκολλο, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και έγινε ιχνηλάτηση.

Με έγγραφό του ο δ/ντής δημόσιας υγείας μας ενημέρωσε ότι το κρούσμα χαρακτηρίζεται χαμηλής νοσηρότητας και πολύ χαμηλής μεταδοτικότητας και συστήνει την κανονική λειτουργία του σχολείου μετά από ενδελεχή καθαρισμό και απολύμανση.

Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Παρασκευή. Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες! ”

 

 

Πηγή flashnews.gr 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα