Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Δικαίωση του Ι.Σ.Η. στην αίτηση ακύρωσης για την επιβολή παραβόλων

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 18:07

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 11/9/2020), σύμφωνα με την οποία έγινε αποδεκτή η αίτηση ακύρωσής κατά της υπ’ αριθμ. Γ5β/Γ.Π./οικ. 92030/2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 4413) των Αναπ. Υπουργών Οικονομικών,
κ. Γ. Χουλιαράκη και Υγείας, κ. Π. Πολάκη με τίτλο: «Επιβολή παραβόλων υπέρ Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παράβολα: α) για τη χορήγηση βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος, β) για τη χορήγηση πιστοποιητικού καλής υφιστάμενης επαγγελματικής κατάστασης ή ορθής άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, γ) για τη χορήγηση βεβαίωσης χρόνου ειδικότητας, δ) για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης τίτλου ειδικότητας και ε) για την αναγνώριση τίτλου ειδικότηας από άλλο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (παρ.1)».

Αποτελεί δικαίωση των ιατρών και μεγάλη νίκη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και των άλλων Ιατρικών Συλλόγων (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και Πάτρας) που όλοι μαζί καταθέσαμε την αίτηση ακύρωσης προς το Ανώτατο Δικαστήριο. Με υπευθυνότητα, συνέπεια και σοβαρότητα συνεχίζουμε στην κατεύθυνση της προάσπισης της αξιοπρέπειας του Έλληνα ιατρού.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)