Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Ηγουμενίδης: «Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους»

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 12:31

Με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί σε Αθήνα και Ηράκλειο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η σημερινή Κυβέρνηση συστηματικά αρνείται να σταθεί με ουσιαστικό τρόπο στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα με το παράβολο των 3 ευρώ -για το οποίο με απαράδεκτο τρόπο 2000 εκπαιδευτικοί μένουν εκτός πινάκων -  η Κυβέρνηση επιδεικτικά τούς γυρνάει την πλάτη.

 

Την ίδια στάση τήρησε και στην τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να μην αποκλειστούν από τον διορισμό 2.000 εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν έξω από τους προσωρινούς πίνακες που ανακοινώθηκαν.

 

Όχι τυχαία, πρώτη μέρα λειτουργίας της Βουλής, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει ότι πραγματοποιούν παράλληλα διαμαρτυρία και σε άλλες πόλεις, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης και στην αντίστοιχη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

 

Γιατί πολύ απλά ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι. Ζητούν τα αυτονόητα: Κανένας εκπαιδευτικός να μη μείνει εκτός των πινάκων, κάλυψη όλων των κενών για όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις δομές, αύξηση και μονιμοποίηση των διορισμών, αλλά και αυτό που θα έπρεπε να είναι ήδη προτεραιότητα σε μια Κυβέρνηση που λέει την αλήθεια για την δημόσια υγεία, δηλαδή τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

 

Ας μην έχουμε αυταπάτες: Η Κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της γιατί η πραγματική και έμπρακτη στήριξη της Δημόσιας Παιδείας δεν είναι στην ατζέντα της. Γι’ αυτό και έχουμε όλοι χρέος να σταθούμε στο πλευρό και στην ίδια γραμμή με τους εκπαιδευτικούς που σήμερα δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους».

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)