Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Έστειλαν το μήνυμα για την επικινδυνότητα των ετοιμόρροπων κτιρίων

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 22:51
Φωτογραφίες Ταμπακάκης Μιχάλης Φωτογραφίες Ταμπακάκης Μιχάλης

Με το συμβολικό αποκλεισμό του ετοιμόρροπου κτιρίου στην οδό Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κυρίως, του Συλλόγου Ανθρώπινη Ασπίδα, έστειλαν το μήνυμα της επικινδυνότητας των ετοιμόρροπων κτηρίων ανά τη Ελλάδα, τόσο σε πολίτες –εν δυνάμει θύματα, όσο και σε ιδιώτες ιδιοκτήτες αλλά και σε αρμόδιους κρατικούς φορείς που έχουν στην κατοχή τους κάποια παλιά ακίνητα και που δεν τα έχουν επισκευάσει ποτέ.

Η δράση του συλλόγου, διήρκησε λίγα μόνο λεπτά και με ορισμένα από τα μέλη του συλλόγου καθώς όπως τόνισε στο prismanews.gr, ο Προέδρος κ. Φραγκίσκος Δασκαλάκης, ήταν επιλογή τους λόγω της στενότητας του δρόμου να μην εμποδίσουν την κυκλοφορία και των πεζών και των οχημάτων.

anthrwpini aspida etoimorropa irakleio4

«Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2020, να κινδυνεύουν , πραγματικά, περπατώντας οι πολίτες στους δρόμου της κάθε πόλης και να μη γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος παραμονεύει πάνω από τα κεφάλια τους», σημείωσε ο κ. Δασκαλάκης .

Όπως είπε: «Το τίμημα το έχουμε πληρώσει αρκετές φορές, δυστυχώς και βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που τραβάνε το δικό τους Γολγοθά, είτε έχοντας χάσει κάποιο δικό τους άνθρωπο ή βρίσκονται σε αναπηρικό καροτσάκι, όσο και από την άλλη πλευρά των ιδιοκτητών που «τραβιούνται» και θα «τραβιούνται» για πολλά χρόνια σε δικαστήρια με ότι συνεπάγεται αυτό με το κόστος της όλης διαδικασίας».

anthrwpini aspida etoimorropa irakleio2

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, οι δράσεις του συλλόγου θα συνεχιστούν καθώς υπάρχουν πολλοί προβληματισμοί και θέματα που απασχολούν την Ανθρώπινη Ασπίδα . «Στο άμεσο μέλλον στοχεύουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για καθετί που απειλεί την ανθρώπινη ζωή. Αυτό μπορεί να είναι, οι άσκοποι πυροβολισμοί στα γλέντια, οι Ιρλανδικές διαβάσεις, οι κρυμμένες πινακίδες, τα ετοιμόρροπα μπαλκόνια, τα γυμνά καλώδια που βλέπουμε συνήθως σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και τα ανεξέλεγκτα αδέσποτα που κυνηγάνε τα μηχανάκια και ποδηλάτες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

anthrwpini aspida etoimorropa irakleio3

Τέλος ο ίδιος τόνισε πως, «Βήμα - βήμα μέσα από τις δράσεις μας και τις εκδηλώσεις μας θα στείλουμε το μήνυμα της πρόληψης και διατήρηση της ασφάλειας τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας».

Στη δράση συμμετείχαν και οι γονείς της Ευ. Ψαράκη, που πριν από 13 χρόνια είχε πέσει τμήμα μπαλκονιού στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά και να την αφήσει με πολλές αναπηρίες.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ