Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Γ. Αλεξάκη για την «αειφόρο ανάπτυξη και την εταιρική κοινωνική ευθύνη»

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 16:47

Η προώθηση της «αειφόρου ανάπτυξη και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Global Sustain Μιχάλη Σπανό. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων και διαφόρων επιχειρηματικών ενώσεων, σε παγκόσμιες πρωτοβουλίες σχετικά με την προώθηση της «αειφόρου ανάπτυξης και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Μια τέτοια σημαντική πρωτοβουλία είναι το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ (UN Global Compact) το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας 20 χρόνια τώρα – με χιλιάδες συμμετέχοντες από περισσότερες από 150 χώρες – και το οποίο θέτει ένα πλαίσιο για τις επιχειρήσεις σύμφωνα με το οποίο καλούνται να ευθυγραμμίζουν τις λειτουργίες και στρατηγικές τους με 10 παγκόσμια αποδεκτές Αρχές στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Το Ελληνικό Δίκτυο του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, ιδρύθηκε το 2008 (https://www.unglobalcompact.org/engage-locally/europe/greece) και αποτελείται από περισσότερα από 70 μέλη, συμπεριλαμβάνοντας επιχειρήσεις, δήμους, εμπορικά επιμελητήρια, επιχειρηματικές ενώσεις και άλλους φορείς).

Ο κ. Αλεξάκης και ο κ. Σπανός συμφώνησαν να συνεργαστούν σε μελλοντικές δράσεις σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης με την Global Sustain για την προώθηση της «αειφόρου ανάπτυξης και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» στο νησί.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η κα Σοφία Γιαλαμά, που ασχολείται με τα θέματα της Βιωσιμότητας στο εξωτερικό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ