Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Αποδεκτή η πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης για αναμπέλωση στο νησί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 17:09

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την αποδοχή της πρότασης που έχει κάνει η Περιφέρεια Κρήτης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αναμπέλωσης, ένα σημαντικό αναπτυξιακό μέτρο που θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τους παραγωγούς μας, την οικονομία της Κρήτης, την εθνική οικονομία ευρύτερα.

Την σημαντική ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης αμέσως μετά την σύσκεψη που συγκάλεσε στα γραφεία της ΚΣΟΣ στην ΒΙ.ΠΕ. παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Γιώργου Στρατάκου, των Αντιπεριφερειαρχών Κρήτης Μανόλη Χνάρη, Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Προέδρου της ΚΣΟΣ Γιώργου Ξυλούρη και μελών της διοίκησης της ΚΣΟΣ και του ΕΛΓΑ.

voridis arnaoutakis anampelwsi ksos2

«Είναι ιδιαίτερα θετικό, ότι, η πρόταση για αναμπέλωση στο νησί που έχει κάνει η Περιφέρεια Κρήτης εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς δημοσιότητα και τυμπανοκρουσίες γίνεται αποδεκτό από τον κ. Υπουργό και τους συνεργάτες του. Είναι ένα θέμα καθαρά αναπτυξιακό, έχει ενδογενή ανάπτυξη, γιατί οι παραγωγοί μας θα μπορούν να προχωρήσουν στο μέτρο της αναμπέλωσης που είναι αναγκαίο για την Κρήτη, ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, και αφορά τα εξαγώγιμα προϊόντα της σταφίδας αλλά και του επιτραπέζιου σταφυλιού. Είμαι σίγουρος και βέβαιος ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει αυτό το μέτρο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης αφορά την αναμπέλωση 25.000 στρεμμάτων, ενώ προς την υλοποίηση του αιτήματος η συνεργασία με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Γιώργο Στρατάκο είναι εξαιρετική.

Επίσης-πρόσθεσε ο κ. Αρναουτάκης- είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι προχώρησε η απόσταξη που είχε τεθεί στον Υπουργό εδώ και τρεις μήνες, όπως επίσης και ο «πράσινος τρύγος». «Εμείς από τη δική μας την πλευρά επεξεργαζόμαστε μαζί με τα στελέχη μας, μαζί με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Χνάρη, όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία έχει ο αγροτικός κλάδος της Κρήτης ώστε να επιλύονται βρίσκοντας τις κατάλληλες χρηματοδοτήσεις» ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)