Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 23:20

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών επισκέφτηκε τη Παρασκευή νωρίς το πρωί το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κυρία Μπορμπουδάκη Ελένη. Η κ. Μπορμπουδάκη ενημερώθηκε από στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για τη λειτουργία του προγράμματος και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση γύρω από προτάσεις συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με την 7η ΥΠΕ Κρήτης σε θέματα που αφορούν επιμέρους θέματα υγείας των εξαρτημένων όπως λοιμώδη νοσήματα, οδοντιατρικά κ.α. καθώς και για τον covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας γενικότερα σχετικά με τις εξαρτήσεις.

mpormpoudaki ype kethea2

Επιπλέον, έγινε μια πρώτη ουσιαστική συζήτηση για τη σύναψη μιας προγραμματικής σύμβασης με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα που θα αφορά τόσο θέματα λειτουργικής διασύνδεσης με δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας της Κρήτης όσο και σε θέματα εκπαίδευσης στελεχών, πρόληψη των εξαρτήσεων και αγωγή της κοινότητας γενικότερα.

Ειδικότερα θέματα που θίχτηκαν, ήταν η αναγκαιότητα δημιουργίας μιας ειδικής μονάδας αποτοξίνωσης στην Κρήτη (detox) προκειμένου να καλυφθούν καθημερινά αιτήματα εξαρτημένων από οπιοειδή και αλκοόλ για την ασφαλέστερη και γρηγορότερη ένταξη σε θεραπεία.

Δηλώθηκε η δέσμευση για διαρκή συνεργασία και ενημέρωση προκειμένου την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη φροντίδα και περίθαλψη των εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ