Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της κάρτας στάθμευσης για τους κατοίκους του κέντρου

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 23:03

Ενημέρωση των κατοίκων του κέντρου για την εφαρμογή του μέτρου με την κάρτα στάθμευσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Το μέτρο ξεκινά να εφαρμόζεται από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 και την ενημέρωση έκαναν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, οι μόνιμοι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης ενημερώθηκαν ότι μπορούν να δουν τις θέσεις στάθμευσης που παραχωρούνται σε χάρτη στη σελίδα του Δήμου (https://bit.ly/3cnuxkA).

Όσοι κατέθεσαν αίτηση που εγκρίθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου, ξεκίνησαν ήδη να λαμβάνουν e-mail με οδηγίες προκειμένου να εκτυπώσουν την κάρτα στάθμευσης.

Στις θέσεις όπου θα μπορούν να σταθμεύουν οι κάτοχοι της κάρτας θα υπάρχει οριζόντια σήμανση καθώς και σήμανση με ταμπέλες (P-69) με την αναφορά "μονίμων κατοίκων-residents».

Η κάρτα θα πρέπει να τοποθετείται στο αυτοκίνητο, σε εμφανές σημείο, ώστε να μπορούν να την ελέγχουν η Δημοτική Αστυνομία και η Τροχαία.

Στην περίπτωση στάθμευσης στις συγκεκριμένες θέσεις χωρίς την κάρτα ή στάθμευσης σε διαφορετική ζώνη από αυτή που αναγράφεται σε αυτήν, θα βεβαιώνεται παράβαση από τις αρμόδιες αρχές.

lotzia karta stathmeysis

 

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή νέων αιτήσεων οπότε και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Μετά την ενημέρωση ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Προχωράμε στην εφαρμογή ενός μέτρου που σχεδιάστηκε προσεκτικά για να αμβλύνει το οξύ πρόβλημα της στάθμευσης των μονίμων κατοίκων του κέντρου. Με την καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πιστεύουμε ακράδαντα ότι το μέτρο θα αποδειχθεί επιτυχές».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)