Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Στο στάδιο αποπεράτωσης η ανάπλαση της κεντρικής οδού του Ρουκανίου

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 18:14

Την Κοινότητα Ρουκανίου του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκε τη Πέμπτη 28 Μαΐου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης προκειμένου να προχωρήσει σε αυτοψία στην ολοκληρωμένη πλέον «Ανάπλαση της κεντρικής οδού Ρουκανίου». Πρόκειται για ένα έργο η αρχική σύμβαση του οποίου υπεγράφη στις 21 Ιουνίου 2019 και μαζί με την συμπληρωματική είχε συνολικό ύψος προϋπολογισμού τις 195.409,93 €.

roukani2

Στο πλαίσιο του έργου που βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης, πλακοστρώθηκαν με ντόπια πέτρα 1460 μ2 του κεντρικού δρόμου της κοινότητας, τοποθετήθηκαν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων καθώς και φωτιστικά. Παράλληλα κατασκευάστηκαν κλειστοί αγωγοί ομβρίων, φρεάτια και ανοικτή επενδεδυμένη τάφρος καθώς και νέο δίκτυο αποχέτευσης οικιακών λυμάτων μαζί με τις απαιτούμενες παροχές. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται ο εργολάβος της ΔΕΔΔΗΕ να συνδέσει το δίκτυο των φωτιστικών.

roukani3

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων παράλληλα επισκέφθηκε και τη νέα παιδική χαρά που παραδόθηκε στους κατοίκους του Ρουκανίου. Πρόκειται για έναν σύγχρονο, πιστοποιημένο χώρο παιγνιδιού που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο αναβάθμισης όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Ηρακλείου.

roukani4

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)