Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς μαθητών δημοτικού

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 16:22

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), διοργανώνει διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις, με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Ο ρόλος της οικογένειας», για γονείς μαθητών δημοτικού.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση των γονέων σε ζητήματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και η αναγνώριση - αποφυγή πιθανών κινδύνων που ελλοχεύουν από την μη ορθή χρήση του, ειδικά σε μια περίοδο που, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία COVID-19, η επαφή των παιδιών με το διαδίκτυο και η χρήση των νέων τεχνολογιών είναι αναπόφευκτη.
Θεματικοί άξονες:
1) Εισαγωγή:
- Σημεία ενδιαφέροντος στο διαδίκτυο
- Κίνδυνοι στο διαδίκτυο
2) Εξάρτηση/εθισμός από το διαδίκτυο:
- Κριτήρια που προσδιορίζουν την υπερβολική χρήση
- Μέτρα για την πρόληψη των κινδύνων
3) Ο ρόλος της οικογένειας
4) Ερωτήματα - Συζήτηση
Κάθε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση:
1) Έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (έως 10 άτομα).
2) Διαρκεί 2 ώρες περίπου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος διατύπωσης ερωτημάτων και συζήτησης.
3) Πραγματοποιείται μέσω του δωρεάν προγράμματος ομαδικών συνομιλιών/συσκέψεων: Webex, το οποίο χρειάζεται να έχουν εγκατεστημένο οι συμμετέχοντες στον υπολογιστή ή το κινητό τους.
Διαδικασία συμμετοχής:
Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη ημερομηνία συνάντησης που επιθυμούν.
Μετά την πραγματοποίηση της εγγραφής τους θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο προσωπικό τους e-mail από τη συντονίστρια, κ. Άννα Κρουσταλλάκη, Κοινωνιολόγο ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης.
Φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/So2s2WX5Sw7km1Qu8

Περισσότερες πληροφορίες:
ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου
Τηλέφωνο: 2810.313.222 (καθημερινά 11:00-16:00)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ