Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ηρακλείου για τον τραυματισμό διανομέα

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 17:02

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ηρακλείου εκφράζει τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο διανομέα, που τραυματίστηκε μετά από τροχαίο ατύχημα, χθες το μεσημέρι, στην πόλη μας στην Πλατεία Σινάνη.
Το συγκεκριμένο ατύχημα, είναι ακόμη ένα που προστίθεται σε ένα μεγάλο κατάλογο εργατικών ατυχημάτων αλλά και δυστυχημάτων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στους διανομείς όλων των κλάδων πανελλαδικά. Οι αιτίες ανεξάρτητα από το πόρισμα που θα βγει, δεν μπορούν να κρυφτούν και βρίσκονται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να δουλεύουν οι συνάδελφοι, με ελάχιστα έως και ανύπαρκτα μέσα ατομικής προστασίας με ευθύνη των εργοδοτών, σε δρόμους επικίνδυνους που με ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης που μετατρέπονται σε «παγίδες θανάτου» ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.
Ο αγώνας των συναδέλφων στην διανομή, όλων των κλάδων και επιχειρήσεων, σε συνέχεια της μαζικής πανελλαδικής απεργίας που έγινε το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τους πραγματικούς υπαίτιους, την άμεση διεκδίκηση όλων των αιτημάτων, από κοινού και μέσα από τα σωματεία του κλάδου τους. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας, από την κάλυψη όλων των προϋποθέσεων ώστε να μη τραυματιζόμαστε για να βγάλουμε το μεροκάματο, να γυρνάμε σπίτι στην οικογένεια μας σώοι και αβλαβείς! Δεν παζαρεύουμε την ζωή μας για τα κέρδη τους!
Καλούμε όλους τους διανομείς να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ, να γραφτούν στα σωματεία τους μας για να οργανωθεί η πάλη μας από κοινού με όλους τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, απέναντι στο κεφάλαιο και την Κυβέρνηση!

Να απαιτήσουμε τώρα:
• Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Μειωμένο ωράριο με αποδοχές 8ώρου.
• Κλαδικές ΣΣΕ με ανάκτηση όλων των απωλειών. Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
• Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση.
• Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ και για την ειδικότητα των διανομέων.
• Κανένας ντελιβεράς στους δρόμους με έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)