Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Διπλωμάτες του Λουξεμβούργου και του Μπαγκλαντές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 22:21

Στο επίκεντρο του διεθνούς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα φρέσκα και μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης, όπως αποδεικνύεται από τις συζητήσεις που είχε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης στη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων με διπλωμάτες από το Λουξεμβούργο και το Μπαγκλαντές αντίστοιχα.

Ο κ. Φραγκάκης υποδέχθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου τον Πρέσβη του Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Αθήνα κ. Paul Steinmetz και τον Επίτιμο Πρόξενο στην Κρήτη κ. Γιώργο Αεράκη, με τους οποίους συζήτησε τη συμμετοχή Κρητικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις στο Λουξεμβούργο, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των κατοίκων της Δυτικοευρωπαϊκής αυτής χώρας για κρητικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και gourmet.

Νωρίτερα ο κ. Φραγκάκης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρέσβη και Πρόξενο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα κ. Mohammed Khaled, ο οποίος ανέφερε ότι η ασιατική χώρα των 162 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πρόθυμη για συνεργασία με κρητικές επιχειρήσεις για την προμήθεια αγροτικών προϊόντων όπως ελαιόλαδο, ελιές, μέλι και αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά, αλλά και την εξαγωγή των δεκάδων προϊόντων από γιούτα, που αυτοί παράγουν.

«Τα Κρητικά προϊόντα είναι μοναδικά και η ποιότητά τους γνωστή πλέον σε πολλές χώρες του εξωτερικού», ανέφερε σε δηλώσεις του κ. Μανώλης Φραγκάκης και πρόσθεσε «πρέπει αντιληφθούμε τον ανεκτίμητο θησαυρό που διαθέτουμε και να συστρατευτούμε για την καλύτερη προώθησή τους στη διεθνή αγορά».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)