Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Δήμος Ηρακλείου: Μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 15:54

Την απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από την υποχρέωση καταβολής τελών κοινοχρήστου χώρου, από την ημέρα που έκλεισαν και για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές, πρόκειται να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος θα προτείνει προς το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, οι γονείς που έχουν παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, να απαλλαγούν από τα τροφεία, για τους μήνες αναστολής της λειτουργίας τους.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για δυο αυτονόητα μέτρα, τα οποία είμαστε πλέον έτοιμοι να λάβουμε, με την σύμφωνη γνώμη φυσικά του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Εξετάζουμε και άλλες προτάσεις για την ελάφρυνση των δημοτών και των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται, τις οποίες δεν θα διστάσουμε να υλοποιήσουμε, πάντα σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση.

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στους δημότες, με μια σειρά από μέτρα και πρωτοβουλίες για την στήριξη και την προστασία τους.

Το ίδιο θα πράξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, για όσο θα διαρκέσει η κρίση αλλά και στη συνέχεια, προκειμένου όλοι μαζί να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια ακόμα πιο δυνατοί».

Τονίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου, από την αρχή της κρίσης, διερευνά και αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που του παρέχει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των δημοτών, ενώ έχει καταθέσει στην ΚΕΔΕ και τις δικές του προτάσεις προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)