Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020

Αντίθετοι στο ενδεχόμενο αύξησης του τέλους παρεπιδημούντων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 21:33

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης ΚΝΩΣΣΟΣ εκφράζει την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αύξησης του τέλους παρεπιδημούντων. Σήμερα μια επιχείρηση οφείλει να αποδίδει το 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων της. Με βάση όμως αυτό που ζητάει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί από το 0,5% στο 2%. Αν κάτι τέτοιο συμβεί τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης του κλάδου μας και των επιχειρήσεων που τον εκπροσωπούν, οι οποίες ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Βαλλόμαστε από παντού και εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι η δεκαετή κρίση, η ήδη βεβαρυμμένη για τις επιχειρήσεις μας φορολογία, ο φόρος διαμονής, το τέρας της βραχυχρόνιας μίσθωσης που συνεχώς γιγαντώνεται, ο χρόνος παραγραφής χρεών που σήμερα από τα πέντε χρόνια συζητάτε να αναπροσαρμοστεί στα 20 χρόνια, αποτελούν πληγές που ζητούν άμεση επίλυση και όχι βάθρο στο οποίο θα προστεθούν επιπλέον προβλήματα.

Μέρος της ΄΄βαριάς ΄΄ βιομηχανίας της χώρας μας είναι ο πολύπαθος κλάδος μας που θα έπρεπε να τυγχάνει διαφορετικής αντιμετώπισης.

Πρόταση της Ομοσπονδίας μας είναι η ΚΕΔΕ να ζητήσει από τη κυβέρνηση να διαθέσει στους δήμους το φόρο διανυκτέρευσης που εισπράττει από τον τουριστικό κλάδο όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και οι δήμοι με τη σειρά τους να συστήσουν επιτροπές, μέλη των οποίων να είναι και εκπρόσωποι από τις Ενώσεις Ξενοδόχων και τις τοπικές Ομοσπονδίες τουριστικών καταλυμάτων, με σκοπό την ανεύρεση του καλύτερου τρόπου διάθεσης αυτών των εσόδων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ