Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Αντιδρούν οι κάτοικοι στο Ατσαλένιο για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 16:31

Την πλήρη αντίθεση τους στην πολυετή λειτουργία της λαϊκής της Τετάρτης πέριξ της οδού Παρασκευοπούλου και Ιωνίας εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι οργανώνουν και νομικά την διεκδίκηση τους απέναντι στην επιλογή της δημοτικής αρχής να τους κρατά ομήρους σε σπίτια και καταστήματα, παρά την πρόταση που έχει κατατεθεί για την μεταφορά της σε χώρο που πληρεί προδιαγραφές και δεν υποβαθμίζει την ζωή τους με την λειτουργία της.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν, ότι η λαϊκή, δεν μπορεί να γίνεται σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους αστικών περιοχών πυκνοδομημένων, με ιδιαίτερη περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση, από την οποία απουσιάζουν εντελώς, οι κατάλληλες υποδομές και οι χώροι υποδοχής για μια τέτοιας υπαίθρια δραστηριότητα.

Σημειώνουν επίσης, ότι με την σχεδιαζόμενη μεταφορά της εκείθεν της Λεωφ. Ιωνίας και στην προέκταση της οδού Παρασκευοπούλου μέχρι την Λεωφόρο Παπαναστασίου και μάλιστα πλησίον Δημοτικού σχολείου, επέρχεται πλήρης παράλυση κάθε άλλης δραστηριότητας κατοίκων και επαγγελματιών ενώ υποβαθμίζεται σοβαρά η ποιότητα ζωής και η εν γένει διαβίωση μας από την λειτουργία της, όπως αυτή συνεχίζει να επιβαρύνει την περιοχή.

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, πρότασή τους είναι η λαϊκή αγορά να μεταφερθεί στο βόρειο τμήμα του γηπέδου της ΠΟΑ όπου υπάρχει μεγάλη αλάνα και δεν ενοχλεί κανένα πολίτη.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)