Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

ΠΑΜΕ: Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές πρακτικές της διοίκησης του ΟΤΕ

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 12:57

Η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταδικάζει, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, τις πρακτικές τρομοκρατίας και εκβιασμού στις οποίες έχει επιδοθεί η εργοδοσία του ομίλου ΟΤΕ από τον ίδιο τον διευθύνων σύμβουλο, μέχρι τους τοπικούς διευθυντές και manager

Και συνεχίζει: «Ο στόχος αυτών των ενεργειών είναι διπλός. Στοχεύουν με την τρομοκρατία να πετύχουν, από την μία την κάμψη των αγωνιστικών διαθέσεων και διεκδικήσεων των συναδέλφων που παλικαρίσια βρέθηκαν σε απεργιακό αγώνα 15 ημερών τον προηγούμενο μήνα. Από την άλλη με εκβιασμούς και απειλές της λογικής «κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τη δουλειά σου», προσπαθούν να διώξουν από τον όμιλο συναδέλφους με συγκροτημένα και κεκτημένα δικαιώματα, ρίχνοντας τους το τυράκι των πακέτων αποχωρήσεων.

Οι απειλές και οι τρομοκρατία θα πέσουν στο κενό. Η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΤΕ και θα δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε κανείς συνάδελφος να μην μείνει μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Όπως έγινε και στην διάρκεια της απεργίας, οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές φρουρές και στον αγώνα τσάκισαν τις τρομοκρατικές πρακτικές της διοίκησης που είχε επιστρατεύσει μέχρι και συλλήψεις απεργών. Έτσι και τώρα οι ενέργειες αυτές θα πάρουν απάντηση μέσα από τη μαζική συμμετοχή και δράση στα σωματεία και τα συνδικάτα.
Να τους δείξουμε την δύναμη μας ξανά. Χωρίς τους εργαζόμενους τίποτα δε μπορεί να λειτουργήσει. Οι εργοδότες ξέρουν τη δύναμη που έχουμε, την είδαν για ακόμα μια φορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Για αυτό στις 18 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ πρέπει να συναντηθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να δοθεί μαζική απεργιακή απάντηση. Κόντρα σε εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους που μας θέλουν χωρίς δικαιώματα, με διαλυμένους μισθούς και συντάξεις, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα.

Στις 18 Φλεβάρη λέμε όχι στην τρομοκρατία, στη μισή ζωή. Στις 18 Φλεβάρη λέμε όχι στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο που είναι συνέχεια της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι ατομική υπόθεση, ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Αφορά την προστασία μας στους χώρους δουλειάς, την υγεία μας, την δημόσια και δωρεάν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αφορά όλη την οικογένεια μας. Η σύνταξη, η εξασφάλιση της υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι λεφτά κανενός εργοδότη. Ανήκουν σε μας τους εργαζόμενους.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ