Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

"Βομβαρδισμένο" τοπίο μοιάζει το παραλιακό μέτωπο

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 22:02
Φωτογραφίες Ταμπακάκης Μιχάλης Φωτογραφίες Ταμπακάκης Μιχάλης

"Βομβαρδισμένο" τοπίο μοιάζει το παραλιακό μέτωπο της πόλης μετά από τις συνεχόμενες μέρες κακοκαιρίας που έπληξαν το νησί. Τα φαινόμενα φαίνεται να υποχωρούν σταδιακά, ωστόσο οι μετεωρολόγοι δίνουν και νέα επιδείνωση του καιρού μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

karavolas kakokairia1

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο Αιγαίο, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν και τα 11 Μποφόρ, δεν άφησαν το Βόρειο μέτωπο του Ηρακλείου χωρίς "πληγές". Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η σφοδρότητα των ανέμων και των κυμάτων της θάλασσας που χτύπησαν το παραλιακό μέτωπο της πόλης ήταν μεγάλη. Το νερό σε πολλά σημεία σχεδόν έφτανε στο παραλιακό δρόμο, ενώ πλημμυρισμένα είναι τα περισσότερα χαμηλά σημεία του Καράβολα. 

karavolas kakokairia2

Ζημιές προκάλεσαν τα ισχυρά κύματα σε δυο σημεία στα τοιχία στο βόρειο παραλιακό μέτωπο. Το ένα σημείο όπου έχει πέσει το τοιχίο είναι λίγο πρίν το συντριβάνι και το δεύτερο σημείο όπου έχει καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του τοιχίου είναι στο ύψος του πάρκου Γκαγκάριν.

karavolas kakokairia3

karavolas kakokairia4

Η κακοκαιρία γέμισε με χιλιάδες καλάμια αλλά και σκουπίδια το πάρκο τα οποία παρασύρθηκαν από το ποτάμι.

karavolas kakokairia6

karavolas kakokairia7

Εκτός από τα σκουπίδια και τα καλάμια που έβγαλε η θάλασσα, προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε καλαθάκια σκουπιδιών που δεν άντεξαν τους ανέμους και τα κύματα. Στην ίδια μοίρα και πολλά από τα δέντρα που βρίσκονται κατα μήκος της παραλιακής. Μάλιστα κάποια έχουν λυγίσει από τους ισχυρούς ανέμους.

karavolas kakokairia8

karavolas kakokairia9

karavolas kakokairia10

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)