Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 11:35

Θέματα υποδομών, πολιτισμού και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Μυλοποτάμου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υφυπουργός Μεταφορών –Υποδομών και Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλλογιάνης με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα πραγματοποίησης από την Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών φεστιβάλ πολιτισμού και προβολής των Προϊόντων του Μυλοποτάμου στον εκθεσιακό χώρο του Συντάγματος. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί του Φεβρουάριο 2020, θα συμπεριλαμβάνονται μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις καθώς και προβολές με τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και η δυνατότητα αποκατάστασης της Παλαιάς Εθνικής οδού Ρεθύμνου –Ηρακλείου. Για το θέμα θα υπάρξει ειδική συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων και της Περιφέρειας.
Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το αίτημα το οποίο ετέθη από τα μέλη της Ένωσης και αφορά στην ολοκλήρωση της διάνοιξης του περιφερειακού δρόμου Απλαδιανά – Μπαλί με σκοπό να ενώσει την ενδοχώρα με τον Βόρειο και Νότιο άξονα της Κρήτης.

Η Δημιουργία Κέντρων Διαβίωσης Ηλικιωμένων στην Επαρχία Μυλοποτάμου, η ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα και η δημιουργία μονάδων οικοτεχνίας αποτέλεσαν επίσης θέματα της συζήτησης.

Ειδική αναφορά έγινε και στο ψήφισμα του Ετήσιου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στις Μαργαρίτες. Στο συνέδριο αποφασίστηκε να υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρεια Κρήτης, των δήμων Μυλοποτάμου, Ανωγείων, Ρεθύμνου και της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών για την προώθηση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Μυλοποτάμου.

Ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης εξέφρασε την στήριξη του στις προσπάθειες της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών και υπογράμμισε ότι θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να γίνει πράξη η πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του Μυλοποτάμου, του Ρεθύμνου και συνολικά της Κρήτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών Μανώλης Κυρίμης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Μιχάλης Νικηφόρος (Αντιπρόεδρος), Κώστας Νησανάκης (Αναπληρωτής Ταμίας), Ξενάκης Αλέκος, Παρασχάκης Γιάννης, Σηφάκης Αντώνης, Στεφανάκης Μανώλης, Σωπασή Γραμματική, Ρουσσάκη-Βασσάλου Βαγγελιώ (Δημόσιες Σχέσεις). Μαζί τους ήταν ο Επιχειρηματίας-παραγωγός Κρητικών Προϊόντων Νίκος Ζουριδάκης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΡΟΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ