Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 09:21

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, απόψε απο το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2020, με τις παρατάξεις Κουράκη, Λυγερού και Ινιωτάκη να ψηφίζουν λευκό και τη Λαϊκή Συσπείρωση να καταψηφίζει. Οι υπόλοιπες παρατάξεις υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Όπως είπε η αρμόδια επί των Οικονομικών αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, “ο προϋπολογισμός, ύψους 230.372.874,24 €, είναι ισοσκελισμένος, υλοποιήσιμος, έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και είναι στοχευμένος σε έργα και δράσεις που αποτυπώνουν τις πολιτικές μας προτεραιότητες για τον επόμενο χρόνο. Είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής, σοβαρής και υπεύθυνης προσπάθειας, και της ορθής οικονομικής διαχείρισης που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος μας ήταν και παραμένει η οικονομική ευρωστία του Δήμου, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων από ίδιους πόρους με τελικούς αποδέκτες τους δημότες και την πόλη μας και ταυτόχρονα να εξασφαλίζεται ένα υγιές και ασφαλές οικονομικό περιβάλλον για το Δήμο μας”.

Σημειώνεται ότι η παράταξη “Ηράκλειο 375” αποχώρησε μετά την ψηφοφορία, ύστερα από μια λεκτική αντιπαράθεση που είχε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Γιαλιτάκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης κ.Κουράκης αμφισβήτησε το κατά πόσο το αποθεματικό του ταμείου αποδίδεται στους δημότες, ενλω χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό “φτωχό όσον αφορά την ελπίδα, την ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών”.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών”, Ηλίας Λυγερός, έκανε λόγο για έλλειμμα κοινωνικής πολιτικής, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι “γίνεται συσσώρευση χρημάτων ενώ υπάρχουν ανάγκες”.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος Βασ. Λαμπρινός αντέκρουσε τις αιτιάσεις των αντιπολιτευομένων παρατάξεων, εκφράζοντας τη λύπη του, όπως είπε, “για τη μηδενιστική λογική τους”, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι “η συζήτηση σε μερικά σημεία της υπήρξε εποικοδομητική”.

Αυτή τη στιγμή, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, υλοποιείται το μεγαλύτερο έργο, αυτό της αντικατάστασης του υδρευτικου δικτύου. Είναι δε πρωτοφανές να κατηγορείται η δημοτική αρχή επειδή έχει αποθεματικό και δεν το απορροφούμε”

Κάνουμε ο, τι μπορούμε, κατέληξε, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμοι για το Ηράκλειο και τους πολίτες του”.

neadrsasis.gr 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)