Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Μαθητές από Ηράκλειο και Τύλισο ξεναγήθηκαν σε χώρους του Δήμου Μαλεβιζίου

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 12:59

Το Δημαρχείο Μαλεβιζίου, την Αρχαιολογική Συλλογή και τη Δημοτική Πινακοθήκη στην Τύλισο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μαθητές του 28ου και 53ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, καθώς και του Γυμνασίου Τυλίσου. Η επίσκεψή τους πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες και αποτέλεσε μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους ίδιους.

Τα παιδιά αρχικά ξεναγήθηκαν στην Αρχαιολογική Συλλογή του Δήμου Μαλεβιζίου στο Γάζι, που φιλοξενεί εκθέματα της συλλογής Μεταξά, αλλά και αντικειμενα αρχαίας τέχνης της ευρύτερης περιοχής του Μαλεβιζίου. Στη συνέχεια μετέβησαν στο χώρο του Δημαρχείου και συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Προχώρησαν σε προσομοίωση συνεδρίασης, αναλαμβάνοντας ρόλο αιρετών. Ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου έθεσαν και ψήφισαν θέματα «ημερησίας διάταξης» με την καθοδήγηση της Αντιδημάρχου κ. Χρύσας Λυρώνη.

mathites irakleio tylisos dimos malevizi2

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισο. Μαθητές δάσκαλοι και καθηγητές ξεναγήθηκαν στις μόνιμες εκθέσεις από την εικαστικό-επιμελήτρια της πινακοθήκης Χρύσα Βαθιανάκη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)