Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ρέθυμνο: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 11:41

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στο Ρέθυμνο με την Διεύθυνση Πρόνοιας να διαθέτει μόλις τρεις επόπτες δημόσιας υγείας και ως εκ τούτου να μην μπορεί να κάνει ελέγχους τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Πάντως, όπως ανέφερε στην Κ.Ε. η διευθύντρια της υπηρεσίας Μαρία Καββάλου, μέχρι στιγμής έγιναν έλεγχοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ξεκινώντας από το νοσοκομείο, όπου δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις ή παρατυπίες.

Φυσικά, παίζει ρόλο και το γεγονός ότι όταν μπαίνει σε μία δημόσια υπηρεσία ο ελεγκτικός μηχανισμός, ταυτόχρονα ενεργοποιείται και ο … μηχανισμός της ειδοποίησης και τα τασάκια, έστω και τα αυτοσχέδια, μαζεύονται εν ριπή οφθαλμού.

Σε καφετέριες, ταβέρνες και άλλους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος οι επόπτες δημόσιας υγείας δεν έχουν βγει ακόμα, καθώς παράλληλα υπάρχουν και πολλές άλλες αρμοδιότητες που πρέπει να φέρουν σε πέρας στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και ο αριθμός τους, τρεις, δεν επιτρέπει να επικεντρωθούν μόνο στο κάπνισμα.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κάνει λόγο για ελέγχους και στο Ρέθυμνο, με τη συνδρομή και της αστυνομίας.

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διενεργήθηκαν από τις μεσημεριανές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και επικεντρώθηκαν σε παιδότοπους, καφενεία, καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και καταστήματα εστίασης. Οι έλεγχοι αυτοί εντάσσονται στο ενιαίο πρόγραμμα επιχειρησιακής δράσης των ΕΑΔ και ΕΛ.ΑΣ με βασικό στόχο την ενημέρωση, υπό μορφή συστάσεων, των υπευθύνων των καταστημάτων σχετικά με τις διατάξεις του αντικαπνιστικού και τα οφέλη που προκύπτουν για τη δημόσια υγεία, το κοινωνικό σύνολο και την επιχειρηματικότητα.

πηγή: goodnet.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)