Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Σύσκεψη για τα «Πράσινα Γιλέκα» και τα μέτρα ασφαλείας των διανομέων του Ηρακλείου

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 12:40

Κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΕΒΕΝΗ, με εκπροσώπους εργαζομένων και εργοδοτών, με θέμα τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ και γενικά τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής των διανομέων του Ηρακλείου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος και η Γεν Γραμματέας του ΕΚΗ, συναδ Στέλιος Βοργιάς και Ελένη Μανουσάκη, αντίστοιχα, παρουσία και των Προέδρων των Σωματείων Επισιτισμού-Τουρισμού και Εργαζομένων Οδηγών με Δικύκλο, συναδ Μιχάλης Ριζικιανάκης και Γιώργος Μακριδάκης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ, Χαράλαμπος Λεκάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Λειβαδιωτάκης, ο Γραμματέας της ΟΕΒΕΝΗ, Γιάννης Σμυρνάκης και η Ταμίας Πόπη Παραγιουδάκη. Επίσης στην σύσκεψη συμμετείχαν το ΔΣ του Συνδέσμου Επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα η Πρόεδρος Μαρία Αντωνακάκη, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Ρηγάκης και η Γεν Γραμματέας Μαρία Κεφαλογιάννη.

Έπειτα από πολύωρη συζήτηση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα ζητήματα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Κατόπιν τούτου συμφωνήθηκε η από κοινού αγορά και διανομή 150 Πράσινων Γιλέκων στους διανομείς καθώς και ταινίες αντανάκλασης για τα κυτία, που είναι τοποθετημένα στα δίκυκλα των εταιρειών διανομής τροφίμων και λοιπών προϊόντων.

Επίσης θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο φυλλάδιο, στο οποίο θα αναγράφονται οι υποχρεώσεις των εργοδοτών στα θέματα ασφάλειας στους διανομείς (κράνος, συντήρηση δικύκλων, άριστη κατάσταση ελαστικών, αντανακλαστικό γιλέκο, ασφαλή τοποθέτηση κυτίων κ.α)

Παράλληλα, θα κληθούν οι διανομείς παρά την πίεση της εργασίας ως πρώτο τους μέλημα να είναι η ασφάλή επιστροφή στα σπίτια τους και η τήρηση του Κ.Ο.Κ.

Να σημειωθεί ότι το ΕΚΗ ήδη έχει αποστείλει επιστολή προς τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Υποδομών & Μεταφορών, στην οποία επισημαίνεται η αμεσότητα των μέτρων ασφαλείας, όσον αφορά στην χρήση των Πράσινων Γιλέκων, την τοποθέτηση ταινιών αντανάκλασης στα κυτία, αλλά και στις προδιαγραφές κατασκευής και τοποθέτησης των κυτίων μεταφοράς των προϊόντων (φαγητών, καφέδων και εμπορεύματα).

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ήδη τοπικοί βουλευτές έχουν εκφράσει την πλήρη στήριξή τους στην προσπάθεια του ΕΚH, ενώ ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης προχώρησε σε σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση, με αναφορά στα παραπάνω Υπουργεία για την αναγκαιότητα άμεσης Νομοθετικής Ρύθμισης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)