Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση: Για τα κενά σε εκπαιδευτικούς σε σχολεία στον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 13:10

«Με την ολοκλήρωση των τοποθέτησης των εκπαιδευτικών από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, η οποία άφησε χιλιάδες κενά πανελλαδικά και δεκάδες στα σχολεία στον Δήμο, φάνηκε τι εννοεί ως «κανονικότητα» στην έναρξη της σχολικής χρονιάς η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή.

Κενά σε βασικές ειδικότητες υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σχολεία στον Δήμο, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αρχανών, στο Γυμνάσιο Πύργου, στο Γυμνάσιο Τεφελίου, κ.α., με πιο οξυμένο το πρόβλημα στο Γυμνάσιο Χάρακα, το οποίο σήμερα τελούσε υπό κατάληψη από γονείς και μαθητές, οι οποίοι απαιτούσαν το αυτονόητο, την άμεση κάλυψη των κενών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών, στεκόμαστε στο πλάι τους, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το ζήτημα των κενών, καθώς και όλων των προβλημάτων των σχολείων (κτηριακά, ελλείψεις σε υποδομές-υλικά), αναγκάζοντας τη δημοτική αρχή να δεσμευτεί ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αυτό θα αποτελεί ξεχωριστό θέμα ημερήσιας διάταξης.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων του Δήμου, σας λέμε καθαρά:

• μην ακούτε τις απατηλές υποσχέσεις δημάρχου και διευθυντών εκπαίδευσης, οι οποίοι δε θέλουν κινητοποιήσεις και ζητάνε στάση αναμονής μέχρι λυθεί το πρόβλημα, δίχως αγωνιστική κινητοποίηση, που χαλάει τη βιτρίνα της «ανάπτυξης για όλους» της ΝΔ, που είναι το ίδιο με τη «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ,
• μη σηκώνετε τα χέρια στον ρόλο Ποντίου Πιλάτου που παίζει η δημοτική αρχή με το επιχείρημα ότι οι τοποθετήσεις είναι στην ευθύνη του υπουργείου, ούτε στα κροκοδείλια δάκρυα των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, αφού ταυτίζονται με την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που τους στηρίζουν (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ), της κυβέρνησης της ΝΔ, που πήρε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική που σημαίνει κενά, γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη για λειτουργικά έξοδα, κτηριακά και άλλα προβλήματα, σχολείο που αντί να μορφώνει εξοντώνει τη νεολαία.

Οι Σύλλογοι Γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, τα εκπαιδευτικά σωματεία πρέπει να καταγγείλουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, που αφήνει τα παιδιά στις σχολικές αυλές και τις άδειες αίθουσες, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε αυτή την πολιτική. Σας καλούμε να παρευρεθείτε μαζικά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 6 μμ στα Πεζά να απαιτήσετε λύση του προβλήματος.

Τίποτε δε χαρίζεται, ούτε το παραμικρό πρόβλημα δε λύνεται χωρίς πίεση κι αγώνα, κι εδώ ο αγώνα πρέπει να είναι για ένα σχολείο που θα ικανοποιεί τις συγχρονες λαϊκές ανάγκες, από το πως χρηματοδοτείται και λειτουργεί, μέχρι το περιεχόμενο των μαθημάτων και τον προσανατολισμό του. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε δίπλα σας, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)