Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

«Εντιμότητα, διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες στη νέα σελίδα της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου» το μήνυμα του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 10:58

Οι δημαιρεσίες για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου στο Γάζι.

 

Το Μήνυμα του Δημάρχου

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας τόνισε: «Μια νέα σελίδα ανοίγεται για τον τόπο μας. Στη νέα αυτή διαδρομή πορευόμαστε με εντιμότητα, διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες, τιμώντας την εντολή που μας έδωσαν οι άνθρωποι του Μαλεβιζίου. Συνθέτουμε δυνάμεις με γνώμονα να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για την περιοχή. Μέλημά μας, ο απολογισμός στο τέλος της τετραετούς θητείας αυτής της δημοτικής περιόδου να έχει θετικό πρόσημο για τον τόπο. Οι προκλήσεις πολλές και μεγάλες. Από τη μια τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα: Λινοπεράματα, Μεγάλο Καλώδιο, Κορακιά. Από την άλλη η ανάγκη να αναπτύξουμε βιώσιμα του Δήμο μας, να σχεδιάσουμε στρατηγικά την επόμενη μέρα, συνδέοντας τους τρεις βασικούς αναπτυξιακούς του πυλώνες: τουρισμό, πρωτογενή τομέα και πολιτισμό, να ενισχύσουμε τις υφιστάμενες υποδομές και να δημιουργήσουμε νέες, και εν τέλει να δημιουργήσουμε ένα Δήμο οικονομικά ανεξάρτητο, βιώσιμο και αποτελεσματικό πρώτα για τους κατοίκους του. Καλή θητεία και καλή δύναμη σε όλους!»

 dimos malevizi dimairesies2

Σύμπραξη Παρατάξεων

Στη διαδικασία των δημαιρεσιών του Προεδρείου προήδρευσε ο Γρηγόρης Περυσινάκης ως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μαλεβιζίου με την παράταξη του Δημάρχου «Το Μαλεβίζι Μπορεί!». Πριν από την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης ο Δήμαρχος κατέθεσε στον κ. Περυσινάκη Πρακτικό Σύμπραξης των Παρατάξεων «Το Μαλεβίζι Μπορεί» με επικεφαλής το Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα και «Ενωμένο Μαλεβίζι» με επικεφαλής το Σπύρο Καλλέργη. Το πρακτικό σύμπραξης επικυρώθηκε αμελλητί από τον κ. Περυσινάκη, ο οποίος επιπλέον αναφέρθηκε και στο πρακτικό της παράταξης «Νέοι Δρόμοι» που του κατατέθηκε, σύμφωνα με το οποίο νέος επικεφαλής της παράταξης ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Κύρκος, έπειτα από την επιλογή του Κώστα Μαμουλάκη να αποποιηθεί την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου.

 

Ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Συμβούλου

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας των δημαιρεσιών η Δημοτική Σύμβουλος κα. Πιτσικάκη – Κουτσογιαννάκη Ευαγγελία δήλωσε στο Σώμα την επιλογή της να ανεξαρτητοποιηθεί στο εξής από την παράταξη «Νέοι Δρόμοι» με επικεφαλής τον Θανάση Κύρκο.

 dimos malevizi dimairesies3

 

Τα αποτελέσματα των Δημαιρεσιών

 

Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου

Πρόεδρος: Καλλέργης Σπυρίδωνας

Αντιπρόεδρος: Ντουλάκης Ιωάννης

Γραμματέας: Βογιατζή Μαρίνα

 

 

Στη συνέχεια, στις Δημαιρεσίες για την ανάδειξη μελών των Επιτροπών προέδρευσε το ως άνω εκλεγμένο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου, με τα αποτελέσματα να έχουν ως εξής:

 

Οικονομική Επιτροπή

Πρόεδρος: Μενέλαος Μποκέας

 

Μέλη (αντιδήμαρχοι) που ορίζονται από το Δήμαρχο:

· Φασουλάκης Γρηγόριος

· Αλμπαντάκης Μιχαήλ

 

Μέλη που εκλέχθηκαν στις δημαιρεσίες:

Τακτικά Μέλη

· Πετούσης Γεώργιος

· Ρεράκης Γεώργιος

· Βαλτζάκης Γεώργιος

· Κύρκος Αθανάσιος

 

Αναπληρωματικά Μέλη

· Κουτσογιάννης Χαράλαμπος

· Λιαδάκης Αναστάσιος

· Ντουλάκης Ιωάννης

· Φτενός Ευριπίδης

 dimos malevizi dimairesies4

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Πρόεδρος: Μενέλαος Μποκέας

 

Μέλη (αντιδήμαρχοι) που ορίζονται από το Δήμαρχο:

· Πετούσης Γεώργιος

· Αλμπαντάκης Μιχαήλ

 

Μέλη που εκλέχθηκαν στις δημαιρεσίες:

Τακτικά Μέλη

· Μαρής Ιωάννης

· Ζερβού Νίκη

· Αποστολάκη Ευαγγελία

· Αστρινάκη – Κανακάκη Ειρήνη

 

Αναπληρωματικά μέλη

· Λυρώνη – Παγκάλου Χρύσα

· Περυσινάκης Γρηγόριος

· Παπαδομανωλάκης Εμμανουήλ

· Φτενός Ευριπίδης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)