Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τις συνεργασίες στη νέα δημοτική αρχή

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 03:00

“Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είχε δηλώσει προεκλογικά, ότι αν κληθεί από τον εκλεγμένο Δήμαρχο, θα συζητήσει μαζί του και θα προχωρήσει σε συνεργασία, εφόσον υπάρξει συμφωνία επί του προγράμματος. Είχαμε επίσης δηλώσει ότι είτε συνεργαστούμε είτε όχι, θα στηρίξομε ό,τι θεωρήσομε θετικό για την πόλη και θα καταψηφίσομε ό,τι κρίνομε αρνητικό”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

“Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού πραγματοποιήσαμε τρεις συναντήσεις, κατά τις οποίες διαπιστώσαμε ευρεία συναντίληψη σε θέματα προγράμματος, ενώ δεν διατυπώσαμε καμία απαίτηση για θέσεις εξουσίας”, τονίζει στη συνέχεια της ανακοίνωσης.

Σε σημείωμα, που επέδωσε κατά τη συνάντησή του με τον κ. Δήμαρχο την 1η Αυγούστου, ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι πρέπει να επιδιώξετε τη σύμπραξη παρατάξεων για τη δημιουργία πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κυρίως για λόγους αρχής, δηλ. δημοκρατικής νομιμοποίησης, αλλά και για λόγους πρακτικής λειτουργίας, διότι δεν θα παραπέμπονται όλα τα θέματα στις Επιτροπές (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής), στις οποίες αναμένεται, βάσει του υπό ψήφιση νόμου, να έχετε πλειοψηφία».

Εκφράζομε τη λύπη μας για το γεγονός ότι αυτό δεν επετεύχθη, έμεινε όμως ένα παράθυρο ανοιχτό για συνεργασία στο μέλλον. Κάνομε έκκληση προς όλες τις πλευρές να ξαναδούν το θέμα των συνεργασιών από σήμερα.

Σε ότι μας αφορά, θα τηρήσομε τον λόγο που δώσαμε για στήριξη της δημοτικής αρχής υπό τον κ. Λαμπρινό, διατηρώντας την αυτοτέλεια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)