Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020

Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης Φαιστού για χειροδικία ενάντια σε εργαζόμενου του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 21:33

Για τη χειροδικία σε βάρος εργαζόμενης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Φαιστού:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού καταδικάζει απερίφραστα το αποτρόπαιο γεγονός της χειροδικίας σε βάρος εργαζόμενης στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Φαιστού από νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας του Δήμου.

Δε φτάνει το καθεστώς εργασιακής ομηρίας και οι μισθοί πείνας για τους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων. Δε φτάνει που οι εργαζόμενοι αυτοί, αν και καλύπτουν πάγιες ανάγκες, αντιμετωπίζονται ως «ωφελούμενοι» για να καταπατούνται τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα, παρότι παρέχεται η ίδια εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Σ΄ αυτά έρχεται να προστεθεί η ωμή τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός από την πλευρά της εργοδοσίας - τοπικής αρχής.

Άχνα δεν έχουν βγάλει οι δημοτικές αρχές διαχρονικά για τους δεκάδες εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του Δήμου μας, χωρίς καν να αναγνωρίζονται σαν εργαζόμενοι, αλλά ως «ωφελούμενοι», στερώντας τους έτσι βασικά εργασιακά δικαιώματα και χωρίς ένταξη σε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς χορήγηση επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών, χωρίς αναγνώριση του πτυχίου τους! Άχνα δεν έχουν βγάλει οι δημοτικές αρχές για τους δεκάδες εργαζόμενους που κάθε 5-8 μήνες παλεύουν με αγωνία και λαχτάρα για να κρατήσουν τη δουλειά τους. Εργαζόμενοι που έχουν γίνει «λάστιχο» προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες καθαριότητας σε μεγάλης έκτασης περιοχές με λιγοστά απαρχαιωμένα μέσα και τις επικίνδυνες συνθήκες που αντιμετωπίζουν σε πολλές περιπτώσεις. Όλες οι παρατάξεις προεκλογικά μιλούσαν για «ανάπτυξη και για έργα», κανείς τους όμως δεν μιλά ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά για τα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Αποδεικνύουν πως όχι απλά δεν υπάρχει η βούληση να έρθουν σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική, αλλά αντιθέτως θέλουν να αδρανοποιήσουν και να εγκλωβίσουν την πάλη των εργαζομένων. Το πολύ - πολύ να τους «χαρίσουν» δυο - τρία ψεύτικα δάκρυα για να τους «συλλυπηθούν» όταν απολύονται , ενώ κανονίζουν ήδη τους επόμενους.

Αυτή είναι και η διαφορά μας! Οι άνθρωποι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν εμφανίζονται μόνο προεκλογικά, αλλά βρίσκονται σταθερά στους χώρους δουλειάς, μπαίνοντας μπροστά στην οργάνωση και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Είναι οι μόνοι που στέκονται στο πλάι των εργαζομένων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να μην περιμένουν να τους σώσουν οι ίδιοι που περνάνε τη θηλιά στο λαιμό τους, και να οργανώσουν την πάλη τους δίχως καμία αναμονή, στηριζόμενοι στα ταξικά σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, στους μαζικούς φορείς. Αυτό το σοβαρό γεγονός αποδεικνύει έμπρακτα την ανάγκη να μην είναι κανένας εργαζόμενος μόνος του, ευάλωτος, έρμαιο στις ορέξεις της εκάστοτε εργοδοσίας. Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να πέφτουν θύματα μιας πολιτικής που θέλει τους Δήμους υποστελεχωμένους, να κινούνται με μοναδικό κριτήριο να έχουν πλεονάσματα στους προϋπολογισμούς τους και κατά συνέπεια να θεωρούν «κόστος» τα δικαιώματα των εργαζόμενων, ακόμη και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι προς το παρόν η δημοτική αρχή και οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι που είναι ενημερωμένοι για τα γεγονότα δεν έχουν πάρει θέση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει αυτό το αποτρόπαιο γεγονός. Καλούμε, επίσης, όλες τις δημοτικές παρατάξεις του παρόντος και του νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβουλίου Φαιστού να πάρουν θέση καταδικάζοντας το γεγονός μαζί και τον υπεύθυνο του τραμπουκισμού σε βάρος της εργαζόμενης, όπως και τον ίδιο τον υπεύθυνο να απολογηθεί δημόσια για την κατάπτυστη πράξη του και να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου Τοπικής Κοινότητας ως μια ελάχιστη πράξη ηθικής αποζημίωσης προς την εργαζόμενη.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)